Головна Новини Суспільство події Місячний посівний календар на травень: коли та які культури садити
commentss НОВИНИ Всі новини

Місячний посівний календар на травень: коли та які культури садити

У травні на городі завжди багато роботи: експерти розповіли, в які дні та які культури варто садити

28 квітня 2022, 01:25
Поділіться публікацією:

Травень — найтепліший весняний місяць, бо погода стає відносно стабільно теплою, а отже, у городників з'являється багато роботи. У цей період найкраще садити огірки, моркву, капусту та інші овочі. Але які дні є найсприятливішими для посадки? Можна звернутися за допомогою до місячного календаря.

Місячний посівний календар на травень: коли та які культури садити

Посівний календар на травень 2022 (фото з відкритих джерел)

1-2 травня

У ці дні найкраще на городі висадити баклажани, помідори, горох, часник, пізню картоплю. Але не варто пересаджувати рослини та розпушувати ґрунт у зоні коріння. Також, згідно з календарем, ці дні сприятливі для того, щоб посадити яблуню, волоський горіх та обліпиху.

3-4 травня

Можна висадити кавун, диню, горох та квасолю, а також виноград. Але не пересаджуйте рослини.

5-7 травня

Ці дні вважаються одними з найродючіших. Можна пересадити овочі, дерева та квіти, проростити насіння. Але не бажано у цей період використовувати отрутохімікати для обробки рослин.

8-9 травня

Згідно з місячним календарем, у ці дні не рекомендуються посіви та посадки великих культур. Але можна зробити пухкий ґрунт, провести санітарне обрізання дерев.

10-11 травня

Ці дні добре підходять для посадки огірків та перців. Можна обробити рослини від шкідників та хвороб. Також 10-11 травня посадіть квіти, зокрема троянди, а також малину та смородину.

12-14 травня

Городникам рекомендують зайнятися посадкою огірків, капусти та бобових. Саме час, щоб висадити бульбоцибульні та багаторічні квіти, зробити живий пліт, а також посадити плодові дерева в саду.

15-17 травня

У ці дні буде повний місяць, тому не варто проводити роботу з рослинами.

18-20 травня

Ці дні вважаються сприятливими для посадки помідорів, буряків, редиски та пізніх видів картоплі. Можна також замочувати насіння, проводити органічне підживлення рослини. Але відмовтеся від обрізки дерев та побілки стволів.

21-22 травня

Ці дні, згідно з місячним календарем, є неродючими. Якщо посадити рослини, то вони не дадуть хорошого врожаю і можуть часто хворіти. 21-22 травня можна зайнятися боротьбою з бур'янами та шкідниками, а також обрізати дерева.

23-24 травня

Посадіть у ці дні гарбузові та бобові культури. Можна посіяти помідори, перець, кабачки та селеру. Робіть помірні поливи. Дозволяється посадка будь-яких квітів, а також малини, смородини та плодових дерев.

25-26 травня

У ці дні не бажано проводити посіви, пересадки рослин, а також обрізку та підживлення. Краще сходити на город і прополоти бур'яни, покосити газон.

27-28 травня

Посадіть пізню картоплю, гарбуз, часник, кабачки. Ще ці дні сприятливі для посіву зелені, гороху, квасолі, а також цибулинних квітів та декоративних чагарників.

29-31 травня

Це дні молодика, тому ніякими посадками займатися не можна.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому редиска виростає гіркою та порожньою: помилки садівників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини