Головна Новини Суспільство події Мінування берегів Тиси: прикордонники відреагували на інформацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінування берегів Тиси: прикордонники відреагували на інформацію

У Державній прикордонній службі України назвали повідомлення про мінування Тиси ворожою дезінформацією.

3 червня 2024, 13:40
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

В мережі поширилась інформація, що українські служби нібито мінують береги річки Тиса для запобігання незаконної втечі українців з країни. На такі повідомлення відреагував речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, який назвав інформацію ворожим ІПСО.

Мінування берегів Тиси: прикордонники відреагували на інформацію

ДПСУ спростувала інформацію про мінування берегів Тиси. Фото з відкритих джерел

В ефірі телемарафону Андрій Демченко пояснив, що прикордонники здійснюють свою роботу та запобігають спробам незаконного перетину кордону.

"Посилення кордону з країнами Європейського Союзу та Молдовою для того, щоб не допускати незаконного перетину кордону, — це відповідальність України перед країнами, з якими ми межуємо", — говорить Демченко.

Проте, за совами Демченка, діяльність прикордонників не полягає у мінуванні територій та інших діях, які можуть загрожувати життю українців.

"Але це жодним чином не передбачає мінування території або інших дій, які б загрожували життю людей, навіть попри те, що вони у незаконний спосіб намагаються перетнути кордон", — наголосив Демченко.

Нагадаємо, що прикордонники за час повномасштабної війни виявили щонайменше 33 тіла чоловіків, які потонули в річці Тиса при спробі незаконного перетину кордону. Також ДПСУ фіксують спроби перетнути кордон за допомогою гірських маршрутів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що народна депутатка Мар'яна Безугла закликала здавати український паспорт чоловіків, які не оновлюють свої дані військовозобов'язаних за кордоном.

Також "Коментарі" писали про те, скільки чоловіків оновили свої дані військовозобов'язаних за кордоном завдяки застосунку "Резерв+".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини