Головна Новини Суспільство події Міноборони виявило відразу три фейкові додатки "Резерв+": як не потрапити на прийом РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Міноборони виявило відразу три фейкові додатки "Резерв+": як не потрапити на прийом РФ

Головна ознака підробленого сайту є веб-адреса, яка схожа на реальну, але має невеликі відмінності

5 серпня 2024, 12:07
Поділіться публікацією:

Міністерство оборони України виявило три підробки веб-додатку "Резерв+", які перебували на стадії розробки. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла заступник міністра оборони з питань цифровізації Катерина Чорногоренко.

Міноборони виявило відразу три фейкові додатки "Резерв+": як не потрапити на прийом РФ

Катерина Чорногоренко. Фото: із відкритих джерел

"Центр реагування кіберинцидентів Міністерства оборони виявив три підроблені веб-додатки Резерв. Сайти були виявлені на етапі створення, розсилка ще не почалася. Ми встигли вчасно. Наші фахівці виявили цю загрозу, і ми дуже оперативно вирішили повідомити про неї нашим громадянам, щоб люди не були втрачали пильність і знали, як розпізнати цю підробку", – зазначила заступник міністра.

Катерина Чорногоренко зазначила, що головною ознакою підробленого сайту є веб-адреса, яка схожа на реальну, але має невеликі відмінності.

Заступник міністра радить користувачам звертати увагу на адресний рядок. Резерв+ завантажується за офіційним посиланням на ім'я mod.gov.ua. Там є лінк на додаток у App store та Google play market.

"Ми настійно рекомендуємо не переходити за посиланнями, що імітують цю назву, але закінчуються на інші додаткові імена типу top, websate, org тощо. При завантаженні програми просимо перевіряти, що розробником є саме Міністерство оборони України", – додала заступник міністра оборони з питань цифровізації.

За словами Катерини Чорногоренко, росіяни створюють такі псевдосайти, щоб зібрати персональні дані українських військовозобов'язаних, використовувати їх для можливих атак чи інформаційно-психологічних операцій, щоб дискредитувати роботу Міністерства оборони України.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у ВР розкрили механізм, як військовозобов'язаний може мобілізуватись без участі ТЦК.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини