Головна Новини Суспільство події Міністр юстиції прийняла на роботу довічно засудженого
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр юстиції прийняла на роботу довічно засудженого

На яку ж посаду влаштували укладену, невідомо

30 серпня 2021, 08:23
Поділіться публікацією:

До Міністерства юстиції влаштувалася на роботу жінка, яка відбуває довічне ув'язнення. Про це розповів глава Мін'юсту Денис Малюська.

Міністр юстиції прийняла на роботу довічно засудженого

Денис Малюська - фото з відкритих джерел

"Ну як і обіцяв, розповідаю: довічну я на роботу в Мін'юст таки взяв. Працює нормально. Роботодавець і працівник задоволені", — сказав міністр.

На яку ж посаду влаштували укладену, він не уточнив. Малюська переконаний, що працювати треба всім працездатним.

"На шиї у держави сидіти вкрай небажано. А в ситуації з довічним це не просто заробіток, але і ресоціалізація — головна мета, заради якої витрачаються мільярди гривень платників податків. Заради нашої з вами безпеки", — підсумував глава Мін'юсту.


Міністр юстиції прийняла на роботу довічно засудженого - фото 2

Нагадаємо, в своєму інтерв'ю ресурсу Радіо Свобода міністр юстиції України Денис Малюська розповів деталі про зміст довічно ув'язнених. За його словами, в країні зараз півтори тисячі осіб засуджено до довічного ув'язнення. Живуть вони державним коштом. В місяць на одну людину витрачається близько 10 000 гривень. Якщо врахувати середню кількість життя людини і кількість ув'язнених, можна зрозуміти, що витрачається чимала сума.

Тому міністр підкреслює, що ув'язнених потрібно залучати до роботи, за яку вони будуть отримувати кошти і частково забезпечувати себе. Тим самим вони знімуть навантаження з державного бюджету. Також Денис Малюська зазначив, що зараз міністерство активно займається закриттям колоній, в яких виявлені неналежні умови утримання. Так влада хоче поступово поліпшити життя ув'язнених. Міністр стверджує, що Україна забезпечена резервом колоній, тому може дозволити закриття старих, непридатних для проживання, приміщень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини