Головна Новини Суспільство права людини Довічно ув'язнені повинні працювати, - Денис Малюська
commentss НОВИНИ Всі новини

Довічно ув'язнені повинні працювати, - Денис Малюська

Міністр юстиції України Денис Малюська розповів, скільки витрачає Україна на утримання довічно ув'язнених

2 листопада 2020, 11:25
Поділіться публікацією:

В своєму інтерв’ю ресурсу Радіо Свобода міністр юстиції України Денис Малюська розповів деталі про утримання довічно ув'язнених. За його словами, в країні зараз півтори тисячі осіб засуджені до довічного ув’язнення. Утримуються вони за державний кошт. В місяць на одну особу витрачається близько 10 тисяч гривень. Якщо врахувати середню кількість життя людини та кількість ув'язнених, можна зрозуміти, що витрачається достатньо велика сума.

Довічно ув'язнені повинні працювати, - Денис Малюська

Фото: Liga.net

Тому міністр наголошує, що ув'язнених потрібно залучати до роботи, за яку вони будуть отримувати кошти та частково забезпечуватимуть себе. Тим самим вони знімуть навантаження з державного бюджету.

Також Денис Малюська наголосив, що зараз міністерство активно займається закриттям колоній, в яких виявлено неналежні умови для утримання. Так влада хоче поступово покращити життя ув'язнених. Міністр переконує, що Україна забезпечена резервом колоній, тому може дозволити закриття старих, непридатних для перебування, приміщень.

Щодо епідеміологічної ситуації серед ув'язнених, Денис Малюська запевняє, що в'язні відповідально ставляться до карантину.

“Якщо мова йде про колонії, там все настільки прекрасно, що виглядає як у фантастичних фільмах. Там не хворіють на коронавірус”, — переконує міністр.

Також повідомляємо, що в Донецькій області жінка хотіла підірвати суперницю. Тепер їй загрожує довічне ув'язнення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини