Головна Новини Суспільство події Міністр фінансів звільнив радників: яка причина і до чого тут напад на журналістів "Схем"
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр фінансів звільнив радників: яка причина і до чого тут напад на журналістів "Схем"

Радники міністра фінансів, що відвідали зустріч з Ігорем Тельбізовим, позбулися своїх посад

30 грудня 2021, 14:35
Поділіться публікацією:

У коментарі журналістам міністр фінансів Сергій Марченко розповів, що звільнив двох радників, що відвідали захід в "Укрексімбанку". Мова йде про Андрія Гливку та Василя Горбаля. Про це пише "Детектор медіа".

Міністр фінансів звільнив радників: яка причина і до чого тут напад на журналістів "Схем"

Двох радників Мінфіну звільнили, фото Мінфіну

На заході, що мав назву "Укрексімбанк: медійні, репутаційні, політичні, економічні та соціальні наслідки найгучнішого скандалу 2021 року" та відбувся 29 грудня був присутній Ігор Тельбізов, що підозрюється в нападі на журналістів "Схем". Також туди прибули й радники міністра Гливка та Горбаль. Останній входить до складу Ради Національного банку України.

Повідомляється, що захід проходив за сприяння Національної спілки журналістів України. В анонсі заходу Андрія Гливку представили як радника Мінфіну. Однак журналістам він наголосив, що був там як запрошена приватна особа й не представляв Міністерство.

На заході не було представників "Схем", а Тельбізов заявляв, що має намір розробити програму виплати стипендій журналістам-розслідувачам.

Нагадаємо, що у справі про напад на "Схеми" підозри повідомили Мецгеру та Пікалову, Тельбізову та начальнику управління внутрішньої безпеки банку Олегу Осіпову. 12 листопада наглядова рада банку звільнила з посад Тельбізова та Осіпова. Раніше було звільнено Мецгера, а директор департаменту інформаційної політики Володимир Пікалов пішов з посади за власним бажанням.

Як повідомляв портал "Коментарі", журналістка та ведуча "Схем" Наталя Седлецька розповіла, що розізлило Євгена Мецгера під час інтерв'ю.

Раніше видання "Коментарі" інформувало про те, що після резонансного інциденту з журналістами "Схем" Євген Мецгер публічно попросив вибачення у представників мас-медіа. Свої вибачення він опублікував у відкритому листі. У своєму зверненні Євген Мецгер пояснив свою поведінку стресом і важкою роботою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини