Головна Новини Суспільство події Мінімальна погодинна оплата лікаря: скільки отримуватимуть медики
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінімальна погодинна оплата лікаря: скільки отримуватимуть медики

В Україні встановлять мінімальну погодинну оплату праці медиків

9 грудня 2021, 15:23
Поділіться публікацією:

В Україні встановлять мінімальну погодинну оплату для лікаря та медиків. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький у Facebook.

Мінімальна погодинна оплата лікаря: скільки отримуватимуть медики

Лікарі отримуватимуть щонайменше 20000 грн, фото з відкритих джерел

За його словами, Міністерство охорони здоров'я опублікувало проект постанови Кабміну "Про встановлення гарантій оплати праці медичних та фармацевтичних працівників". Відповідно до цього документа будуть встановлені спеціальні надбавки.

Розмір надбавок за престижність праці для медиків в комунальних закладах складатиме 300-500%. Тобто за рахунок преміювання зросте розмір щомісячної зарплати з 2022 року.

За годину лікар та професіонал, що має вищу немедичну освіту й працює в закладах охорони здоров’я буде отримувати 120,37 гривні, 20 000 грн на місяць. Фахівці, що мають базову вищу медичну освіту та неповну вищу медичну освіту, отримуватимуть 81,25 грн на годину й 13500 грн на місяць. Такі зарплати будуть виплачувати в медзакладах, що мають контракт з Національною службою здоров'я.

"Навіть якщо медик працює не на повну ставку – оплата праці у перерахунку на відпрацьований час не може бути нижчою за той рівень, який визначив глава держави", — повідомив Радуцький.
В НСЗУ наголосили, що коштів на підвищення зарплат медикам вистачить за рахунок тих фінансів, що надходять від оплати медичних послуг.

Як повідомляв портал "Коментарі", міністр Віктор Ляшко розповів про бустерну вакцинацію та її орієнтовні терміни проведення, "підйомні"для лікарів та кого відсторонять від роботи з 9 грудня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини