Головна Новини Суспільство події Мінцифри посприяє розбудові інтернет-мереж: хто може розраховувати на допомогу
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінцифри посприяє розбудові інтернет-мереж: хто може розраховувати на допомогу

В Україні проводиться розбудова мережі оптичного інтернету, яка фінансується державним коштом

31 серпня 2021, 10:08
Поділіться публікацією:

Мінцифри посприяє розбудові інтернет-мереж: хто може розраховувати на допомогу

Оптична мережа, фото з відкритих джерел

Міністерство цифрової трансформації України проводить добір громад на отримання інтернет-субвенції. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

На розбудову інтернет-мережі буде спрямовано 16,2 млн гривень. Заявку на отримання цільової субвенції  громади можуть подавати до 10 вересня.

Забезпечення якісного інтернет-покриття є важливою складовою загальної цифровізації України. Мета Мінцифри – цьогоріч забезпечити оптичним інтернетом щонайменше 3 тис. сіл. Таким чином, до мережі державним коштом будуть під’єднані щонайменше 6 тис. соціальних об’єктів.   

"Головна умова участі у проєкті — це відсутність у селі оптичних мереж. Подати заявку на участь можна через портал державних послуг "Дія". Після заповнення форми голові громади залишиться лише внести свої контактні дані та підписати заявку за допомогою електронного підпису. Детальна відеоінструкція, як це зробити, розміщена за посиланням", — повідомляється на офіційному сайті Мінцифри.

Зазначимо, що під час основного набору громад на фінансування прокладання інтернет-мереж 670 тергромад отримали більш ніж 483 млн гривень.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Міністерство цифрової трансформації також проводить корисний конкурс, взяти участь в якому можуть всі охочі. Мета конкурсу "Bug Bounty" — виявити можливі варіанти злому порталу держпослуг "Дія". Між усіма, хто зможе знайти недоліки у системі, буде розподілено 1 млн гривень відповідно до величини та значення виявленої помилки. Наразі серед пріоритетних розділів для тестування у міністерстві виділяють "Дія.Підпис".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини