Головна Новини Суспільство події Мінцифри оголосило "конкурс" із призовим фондом 1 млн грн: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінцифри оголосило "конкурс" із призовим фондом 1 млн грн: подробиці

Перший етап Bug Bounty проводили в грудні 2020 року

26 липня 2021, 17:13
Поділіться публікацією:

Міністерство цифрової трансформації оголосило про перевірку на вразливість додатку "Дія". Сьогодні, 26 липня, стало відомо про старт другого етапу Bug Bounty. Про це повідомляє ТСН.

Мінцифри оголосило "конкурс" із призовим фондом 1 млн грн: подробиці

Додаток "Дія" - фото з відкритих джерел

У Мінцифрі зазначили, що у так званому конкурсі зможуть взяти участь хакери не тільки з України, а й з усього світу незалежно від досвіду і кваліфікації. Їм буде необхідно шукати в додатку "Дія" баги (програмні помилки). За кожну знайдену учасники зможуть отримати нагороду.

"Це челендж для "етичних хакерів" з усього світу на пошук вразливостей у нашому додатку. Цього разу взяти участь може кожен. Пріоритет цього етапу — тестування "Дія. Підпис", — сказали в Мінцифрі.

Також відомо, що призовий фонд становить 1 млн грн.

Завтра, 27 липня, очільник Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров проведе брифінг щодо запуску перевірки додатку. У відомстві нагадали, що перший етап Bug Bounty проводили в грудні 2020 року.

Нагадаємо, що в рамках форуму "Україна 30. Цифровізация" міністр повідомляв, що кожен, хто зможе виявити критичні неполадки у функціонуванні додатку, які можуть загрожувати персональним даним користувачів, отримає грошову винагороду. Керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік уточнював, що для "багбаунті" створюється спеціальна копія додатку, в якій немає справжніх даних громадян.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" розповідало, як експерти оцінюють роботу програми "Дія", які є переваги і недоліки в діджіталізаціі України загалом. Детальніше — в нашому матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини