Головна Новини Суспільство події Михайло Радуцький: в стані війни ослаблення України за рахунок пандемії на руку агресору
commentss НОВИНИ Всі новини

Михайло Радуцький: в стані війни ослаблення України за рахунок пандемії на руку агресору

В Україні й надалі діятиме адаптивний карантин

22 жовтня 2021, 16:35
Поділіться публікацією:

Михайло Радуцький: в стані війни ослаблення України за рахунок пандемії на руку агресору

Радник президента і нардеп Михайло Радуцький, фото з відкритих джерел

Під час передачі "Гончаренко рулить" Михайло Радуцький, радник президента та голова комітету питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування зізнався, що якби зараз йому довелося знову вибирати чи йти в політику, то він би не пішов. Також народний депутат повідомив, що він двічі вакцинований AstraZeneca й закликав українців зробити щеплення.

"Як сьогодні показує практика, немає проблем з наявністю вакцин, але є проблеми з вакцинацією. Не буду давати оцінку інформаційній політиці стосовно вакцинації. Але яка ще країна може похвалитися, що наявні 10-12 млн доз вакцини. В нас є постійний залишок. Я сподіваюсь, що люди не дозволять знищити цю вакцину (через спливання терміну придатності – ред.). Тепер є інша тенденція – стало більше людей, які бажають вакцинуватися. Сьогодні нам закидають – чому черги стоять в центрах вакцинації?", — говорить Михайло Радуцький.

Також депутат подякував колишній владі за ДП "Медичні закупівлі", бо це, на його думку, найкращий спадок від минулого уряду. Роботу Віктора Ляшка на посаді міністра охорони здоров’я він оцінив доволі високо, адже  у депутатів не було до нього жодного зауваження.

Про локдаун не йдеться, переконаний Радуцький, Україна буде дотримуватися адаптивного карантину. Нагадаємо, що наразі 5 областей в "червоній" зоні.

Гість передачі наголосив, що карантин працює, а щодо того, що мало вакцинованих, то критикувати немає кого, крім себе.

Політик вважає, що антивакцинальні настрої поширюють, щоб послабити країну. Нардеп наголосив, що в Канаді теж є антивакцинатори, але це здебільшого російськомовні, що полюбляють дивитися російське супутникове телебачення.

"На жаль, це антиваксовська кампанія. В минулому місяці СБУ викрила дві ботоферми, які фінансувалися від нашого північного сусіда, що займалися антивакцинальною кампанією. В мене повернувся один з колег, що був в Канаді. Каже, що антивакцинатори й в Канаді. Це люди, що полюбляють дивитися російське телебачення. Я не розумію навіщо їм це в Канаді, але навіщо їм це в Україні – я розумію. У стані неоголошеної війни, яку Росія веде проти України, ослаблення країни, в тому числі і за рахунок пандемії зрозуміло для чого", — наголосив політик.

Нардеп згадав, що було багато запитань на початку вакцинальної кампанії в Україні стосовно російської вакцини, яку пропонувала Росія й чому не відкрили виробництво за їхньою технологією. Однак, Радуцький наголошує, що російська вакцина досі ніде не зареєстрована у світі й не визнана міжнародними організаціями із захисту здоров'я.

Нагадаємо, що Євросоюз вніс Україну до переліку країн з рівнем підвищеної небезпеки через спалах хвороби.

Олексій Гончаренко розповів, що йому скаржаться про те, що українці не можуть отримати довідку, хоча вони перехворіли, а вакцинацію їм робити ні до чого. Така довідка має видаватися сімейним лікарем на півроку. Досі немає процедури, щоб людину внесли до електронної системи й вона мала теж сертифікат й показувала його за вимоги. Якщо вже такого сертифікату не будуть запроваджувати, то довідку теж краще б зробити в "Дії", переконаний Олексій Гончаренко. Голова комітету здоров’я нації сказав, що буде розмовляти з Михайлом Федоровим, щоб довідку про перенесену хворобу внесли в "Дію".

Як повідомляв портал "Коментарі", Кузін розповів, чи буде в Україні повний локдаун.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини