Головна Новини Суспільство події Метеорологи скорегували прогноз: в Україні засніжить вже в жовтні
commentss НОВИНИ Всі новини

Метеорологи скорегували прогноз: в Україні засніжить вже в жовтні

В останні роки в жовтні спостерігається предзимье

2 вересня 2021, 15:15
Поділіться публікацією:

Синоптики зробили насторожуючий прогноз, відзначивши, що другого бабиного літа, яке зазвичай приходить в жовтні, в Україні може й не бути. Другий місяць осені ризикує стати набагато холоднішим, ніж листопад і навіть грудень. А перший сніг українці можуть побачити вже в останніх числах жовтня. Як передає видання "Коментарі", такою інформацією під час спілкування з представниками ЗМІ поділилася завідуюча відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова, пише УНІАН.

Метеорологи скорегували прогноз: в Україні засніжить вже в жовтні

Осінь Фото: з відкритих джерел

За словами фахівця, з кожним роком жовтень всі більше не схожий на себе. Адже він все більше нагадує перший місяць зими — по температурному режиму і по опадам. Вазіра Мартазінова не виключає, що, якщо температура наблизиться до нуля, то в другій декаді жовтня українці не побачать мокрий сніг.

Метеоролог зазначила, українці звикли, що у нас перехід до зими має плавний етап, коли немає аномально різкого похолодання, тепер же холоди можуть нагрянути, що називається раптово. У підсумку ми бачимо аномальні "гойдалки" температури, коли в жовтні стовпчик термометра опускається нижче нуля, а з настанням зимових місяців, знову теплішає і плюсова температура на вулиці.

Вазіра Мартазінова зазначила, календарна зима все менше збігається із зимовою погодою. Зима може початися в січні, а закінчитися в лютому. У підсумку, синоптикам дуже складно робити прогноз погоди, немає 100% впевненості.

Також читайте на "Коментарях" — Україну накриють град і шквали. У країні очікується перший ( "жовтий") рівень небезпеки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

пиплочел

2 вересня 2021, 14:40

каждый год один и тот же треп.


Новини