Головна Новини Суспільство події Мета не тільки Україна: РФ розпочинає операції за участю ПВК "Вагнера" в Африці та Європі
commentss НОВИНИ Всі новини

Мета не тільки Україна: РФ розпочинає операції за участю ПВК "Вагнера" в Африці та Європі

Бойовики активізувалися в Центральноафриканській Республіці, Малі та Сербії

9 січня 2023, 18:10
Поділіться публікацією:

Російське керівництво активно використовує ПВК "Вагнера" не лише на війні проти України. Дедалі частіше фіксую появу бойовиків в Африці та Європі. Найманці виконують два завдання. Перша – придушувати антиросійські, антикремлівські настрої. Друга – захищати інтереси Москви у гірничодобувній промисловості. Як повідомляє портал "Коментарі", така інформація з'явилася у виданні "Politico". ЗМІ посилається на таємні дані від офіційних осіб.

Мета не тільки Україна: РФ розпочинає операції за участю ПВК "Вагнера" в Африці та Європі

ПВК "Вагнера". Фото: із відкритих джерел

У Білому домі стурбовані тим, що російські бойовики набирають вагу в тих країнах, з якими США мають хороші партнерські відносини. Найманці ПВК збільшили кількість операцій у Малі, ЦАР та Сербії. Вашингтон уважно спостерігає за тим, як поводяться російські бойовики в ЦАР і Сербії.

У США розслідують можливий напад на одного з найвищих керівників "Вагнера" у ЦАР Дмитра Ситого. Стверджується, що він отримав пакет із вибуховим пристроєм. Усередині нібито була записка, яка підтверджувала причетність французів до атаки. Офіційний Париж відкинув ці звинувачення.

У Штатах отримали безліч суперечливої інформації про місце інциденту, госпіталізації Ситого та поранення. Адміністрація Байдена також стурбована кількістю збігів, які відбулися після ймовірного нападу на керівника "Вагнера". Сюди належить і пожежа у штаб-квартирі ЄС у Бангі, столиці ЦАР.

Щодо Сербії, то бойовики оголосили про початок операцій на території країни на початку грудня минулого року. Їхні дії, як стверджується в секретних даних, спрямовані на придушення антипутінських настроїв серед російської діаспори. А друга причина присутності бойовиків у державі – це напруга на кордоні з Косово.

США вже вжили заходів проти "Вагнера", зокрема лідер ЧВК Євген Пригожин потрапив під санкції. Проте найближчим часом Штати мають запровадити додаткові фінансові обмеження.

Читайте також на порталі "Коментарі" – одного бажання мало – чому Литва не зможе передати Україні активи РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Путіна відреагували на нові постачання озброєння в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини