Головна Новини Суспільство події Меру Куп’янська оголошено підозру в державній зраді
commentss НОВИНИ Всі новини

Меру Куп’янська оголошено підозру в державній зраді

Генпрокуратура та СБУ оголосили про підозру меру міста, що допоміг російським окупаційним військам

28 лютого 2022, 16:56
Поділіться публікацією:

В Харківський області міський голова надав допомогу російським окупантам. В слідства є відомості про те, що посадовець в Куп'янську 27 лютого звернувся до окупантів та повідомив, що надасть їм допомогу. Військам передано транспорт, житло, пальне та їжа. Про це повідомляють в прес-службі Офісу генерального прокурора.

Меру Куп’янська оголошено підозру в державній зраді

Фото Телеграм

Про свої умисні дії та пеерхід на бік ворога і країни-агресора він повідомив в інтернеті, говориться в прес-службі. У результаті ворог окупував місто, воно вже не підпорядковано органам державної влади України.

Харківська обласна прокуратура вжила заходів, що передбачені вимогами Кримінально-процесуального кодексу України й повідомила про підозру Куп’янському міському голові Харківської області. Чиновнику інкримінують посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, державну зраду (частина 2 статті 110, частина 1 статті 111 КК України). За даними слідства, міський голова умисно вчинив дії, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності, недоторканності, обороноздатності, державній безпеці України. Представник влади в умовах воєнного стану надав представникам РФ допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

Розслідування проводять слідчі Управління Служби безпеки України в Харківській області.

"Наголошуємо, що злочини проти основ державності не мають строку давності і рано чи пізно вороги України будуть покарані. Ми документуємо кожного зрадника: вони нестимуть відповідальність згідно з законом", — йдеться в повідомленні.

Як повідомляв портал "Коментарі", Україна почала перехоплювати військову ініціативу. Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов зробив заяву щодо початку процесу з перехоплення Україною ініціативи у війні.

Також ми писали, що 28 лютого, у Харківській області було затримано мера міста Південного Олександра Брюханова та кількох чиновників. Голова Харківської ОДА Олег Синегубов у своєму Telegram -каналі розповів, що їх затримали за державну зраду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини