Головна Новини Суспільство події Мер Львова розповів, як місто готується до навали біженців
commentss НОВИНИ Всі новини

Мер Львова розповів, як місто готується до навали біженців

Львів іноді вже називають столицею евакуації, але Садовий каже, що з ратуші не піде, навіть, якщо приміщення знадобиться президенту

18 лютого 2022, 17:04 comments2245
Поділіться публікацією:

Андрій Садовий дав розгорнуте інтерв’ю журналістам служби BBC, в якому розповів, чи готовий Львів прийняти навалу біженців у разі нападу Росії. Про це передає портал "Коментарі".

Мер Львова розповів, як місто готується до навали біженців

Андрій Садовий. Фото з сайту Львівської міської ради

Андрій Садовий підтвердив, що у Львові побільшало журналістів, особливо з різних міжнародних ЗМІ. Також сюди переїхало понад сто дипломатів. Він не вважає поточну ситуацію глобальною, але мешканці Львова готуються до усіх можливих варіантів подій. За його словами, зараз якоїсь аномальної ситуації з переселенням українців до Львова немає. 

"Ми маємо у Львові орієнтовно 130 тисяч студентів. Багато з них живуть у гуртожитках, хтось винаймає помешкання. Ресурс у Львові є великим. Але, якщо подивитись на ресурс Західної України, то я б сказав, що це мільйони людей, яких ми можемо прийняти. Ми розуміємо, що це наш обов'язок, і ми над цим сьогодні працюємо", — розповів Садовий журналістам.

Садовий згадав, що у 2014 році до Львова переїхали понад 10 тисяч переселенців. Нині рівень підготовки значно серйозніший.

"На сьогодні ми вже можемо подати санітарний об'єм води до Львова за повної відсутності електроенергії. Ми суттєво збільшили кількість медикаментів у лікарнях. Їх має вистачити на три місяці. Збільшили запаси крові. Всі стратегічні підприємства обладнали дизельними генераторами", — каже мер Львова.

Також мер Львова розповів, навіщо усіх старшокласників міста вчать поводитись із зброєю.

"Я б дуже хотів, аби всі мешканці Львова навчилися володіти зброєю, мали навички домедичної допомоги. Ми живемо поруч з Росією. Росія була, є і буде джерелом агресії. Ми повинні бути левом, який має цього ведмедя запхати назад у його барліг. У нас немає інших варіантів. Цей ведмідь буде нападати на нас постійно. І якщо, дай Боже, мине ця напруга сьогодні, вона може з'явитися через місяць, через рік", — поділився Андрій Садовий.

Читайте також: Міністр оборони України: ймовірність масштабної ескалації оцінюю як невисоку



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Михаил

18 лютого 2022, 17:34

Львов не живет рядом с Россией. Садовый выступает как провокатор.


Новини