Головна Новини Суспільство події Міністр оборони України: ймовірність масштабної ескалації оцінюю як невисоку
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр оборони України: ймовірність масштабної ескалації оцінюю як невисоку

Основні акценти поточної безпекової ситуації навколо України визначив міністр оборони Олексій Резніков

18 лютого 2022, 16:26
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 18 лютого, перед депутатами Верховної Ради виступив з доповіддю міністр оборони України Олексій Резніков. У своєму виступі він торкнувся тем ескалації конфлікту з Росією та окреслив головні аспекти ситуації, що склалась. Про це повідомили у пресслужбі міністерства оборони України, передає портал "Коментарі".

Міністр оборони України: ймовірність масштабної ескалації оцінюю як невисоку

Олексій Резніков. Фото з сайту Міністерства оборони України

У своєму виступі Олексій Резніков підкреслив той факт, що провокації на кордоні з окупантами почастішали. Якщо з початку року військові нарахували 107 обстрілів з сторони бойовиків, то лише за останню добу їх було 60. Також за даними міністра, нині не йде мова про відведення російських військ від кордону. За його даними, нині Росія оточила Україну 149 тисячами військових. У найближчі дні у міністерстві очікують збільшення кількості російської армії ще на кілька тисяч. Та попри це, Олексій Резніков заявив, що варіант ескалації є невисоким. 

"Наша розвідка бачить усі рухи, які можуть становити потенційну загрозу для України. Кожен літак, вертоліт чи танковий підрозділ. Ми на постійному контакті з нашими міжнародними партнерами. Вкотре наголошую. Зараз можуть озвучуватися різні дати якихось подій і різні сценарії. Усі ці сценарії українська армія прорахувала і готова до них. Ми у жодному разі не применшуємо загрозу, але ймовірність масштабної ескалації досі оцінюємо як невисоку", — сказав Резніков під куполом українського парламенту.

Резніков зосередив свій виступ на підготовці української армії. Він подякував міжнародним партнерам за допомогу та надане озброєння. Також міністр розповів, що вже за три роки чисельність української армії має становити 100 тисяч військових. У 2024 році планується скасувати строкову службу за рахунок підготовки тероборони та резерву. А підвищення зарплат військових, на його думку, буде стимулом служити контрактникам у армії довший період часу. Адже, за словами міністра, загроза з боку Росії буде постійною.

Також Резніков зупинився на своїх домовленостях з міністром оборони Білорусі, запевняючи, що не очікує нападу зі сторони Білорусі.

"Білорусь — це особлива країна для нас, білоруський народ — дуже близький нам. Жодної агресії стосовно Білорусі з боку України не може бути в принципі. За таке нас проклянуть нащадки. Тому я виступаю за діалог і зміцнення довіри між оборонними відомствами. Я вдячний міністру Хреніну за те, що він поділяє цей підхід. Під час бесіди ми одразу домовились про низку практичних кроків", — сказав міністр.

Читайте також: Путін повідомив, що необхідно Україні для врегулювання ситуації на Донбасі





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини