Головна Новини Суспільство події Мендель повертається на канал Ахметова: кар'єрна реалізація або професійне падіння
commentss НОВИНИ Всі новини

Мендель повертається на канал Ахметова: кар'єрна реалізація або професійне падіння

На новому місці роботи Мендель називають "професійною журналісткою з великим досвідом роботи"

17 вересня 2021, 11:04
Поділіться публікацією:

Колишня прес-секретар президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель знайшла нову роботу на телеканалі "Україна 24", який належить Рінату Ахметову. Тепер вона буде вести відеоколонку в програмі Євгена Кисельова "Реальна політика".

Мендель повертається на канал Ахметова: кар'єрна реалізація або професійне падіння

Юлія Мендель - фото з відкритих джерел

Про що говорять і до чого можуть привести "метання" Мендель, яка знову з'являється на медіа Ахметова, де раніше була ведучою проекту про деолігархізацію? Щоб розібратися в цих питаннях, видання "Коментарі" звернулося до експертів.

Мендель зараз знаходиться на шляху професійного падіння

За словами політтехнолога, політичного консультанта Анне Бикової, немає такого поняття як екс-президент. Є 4-й, 5-й і так далі.

"Це — вічний статус, який прикріплюється до людини, який очолював державу. По суті, точно так же можна говорити про радників, прес-секретарів президентів", — зазначає експерт.

Вона підкреслює, що люди, що знаходяться в орбіті президента, завжди будуть, незалежно від того, на кого стануть потім працювати, асоціюватися саме з президентом, резонувати з його особистістю.

"Оскільки Зеленський наймолодший президент України, він турбується про свою репутацію і не планує завершувати політичну кар'єру, йому важливо, щоб ніхто з оточення не кидав на нього токсичну тінь. А Мендель в силу своїх непрофесіоналізму, недосвідченості, відсутності креативності та повної нереалізованості на такі цікавій посади як прес-секретар президента — зараз знаходиться на шляху професійного падіння. Скажімо так, "пішла похилою". Звісно, Офіс президента намагається її кудись прилаштувати. Обмежити її метання, щоб вона знайшла якесь одне місце. Заспокоїлася. І почала, нарешті, щось робити не токсичне для Зеленського ", — пояснює Анне Бикова.

На її думку, призначення Мендель на посаду прес-секретаря президента було серйозною помилкою.

"Помилкою це і залишиться, як би потім біографи не підносили президентство Зеленського. Йому варто з цим змиритися і не плекати помилкових надій щодо позитивного іміджу Мендель ", — впевнена Анне Бикова.

Якщо щось піде не так в плані якості, то Кисельов сам дуже швидко попросить Мендель "на вихід" зі своєї програми

Телеведучий, медіаексперт Сергій Дойко зазначає:

"Відразу скажу, що особисто не знайомий ні з пані Мендель, ні з її творчістю до роботи на Банковій. Це, на мою думку, тільки додасть об'єктивності моєму коментарю. У наш непростий час кожен заробляє, як може. І реалізується, як може. Час такий. Це не наша провина. Не втомлююся повторювати, що де б і ким би людина не працювала в минулому, її сьогоднішні реальні результати (продуктивність, якість програм, рейтинги і так далі) — ось основний показник цінності і корисності такого людини. Саме цінності!"

Є, звичайно, ЗМІ, які можуть круто суперечити поглядам людини, її ідеології, її життєвій позиції, акцентує експерт.

"На такі ЗМІ, з власного досвіду скажу, професійний журналіст не піде працювати ні за які мотиваційні речі. Або ж, коли пропозиція спочатку вже дуже приваблива і якийсь час журналіст відчуває, що політика ЗМІ не наступає йому на горло, він може попрацювати там. Якийсь час. Але, як тільки він сам внутрішньо відчує, що ЗМІ стало токсичним для нього особисто і його позиції, стало нестерпним для нього, людина піде звідти. Навіть незважаючи на розкрученість ЗМІ, популярність передачі і так далі", — упевнений Сергій Дойко.

За його словами, зрозуміло, що Мендель цікава як колишній прес-секретар президента. Зрозуміло, що її прізвище на слуху. Зрозуміло, що від неї глядач чекає чогось цікавого і драйвового саме з причини, що вона явно знає пікантних деталей більше, ніж більшість її колег. Але чи зуміє вона відповідати цим критеріям-очікуванням — можна буде побачити з часом з її роботи.

"Колись один із моїх, як я вважав, хороших знайомих (назвемо його" С "), розпустив слух, мовляв, свого часу я просто-таки нав'язувався на роботу на один з новостворених телеканалів. Типу, ну просто я там пороги оббивав ... Так ось що скажу: нав'язуватися і шукати можливості для реалізації — дві величезні різниці! Можна скільки завгодно "нав'язуватися", але ніхто і ніколи за тебе годинами в прямому ефірі потім працювати не буде! І навіть якщо тебе хтось проштовхнув на ту чи іншу позицію, потім тобі і тільки тобі доводити свою відповідність займаній посаді і демонструвати вміння якісно працювати. І тільки глядачі в підсумку дадуть такій людині оцінку, ні колеги або роботодавець, а кінцевий споживач інформації — глядач, — підкреслює Сергій Дойко. — Часто, і це правда, місце сидіння у нас визначає точку зору. І, як би не дивно це прозвучало, не настільки важливо, на якому каналі ти працюєш, як то — наскільки ти залишишся самим собою, скільки в твоїй роботі буде правди, фактів, змісту, а не хайпа або акценту на одні "веселі картинки" . Знаючи особисто Євгена Олексійовича (мова про Євгена Кисельова — політичного оглядача, телеведучого каналу "Україна 24", ведучого програми "Реальна політика" — прим. ред.), впевнений — якщо щось піде не так в плані якості, то він сам її дуже швидко попросить "на вихід" зі своєї програми".

Раніше видання "Коментарі" писало, що Мендель знову заговорила про свою "вагітність".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини