Головна Новини Суспільство події Майже половина населення світу сподівається на кращий 2024 рік: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Майже половина населення світу сподівається на кращий 2024 рік: опитування

Близько 40% людей у всьому світі очікують, що 2024 рік стане кращим, ніж попередній

15 квітня 2024, 19:00
Поділіться публікацією:

Багато хто у світі сподівається на кращий рік порівняно з попередніми, хоча серед людей залишаються побоювання щодо економічних труднощів і геополітичних конфліктів. За результатами останнього дослідження, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" у співпраці з міжнародним інститутом Gallup International, приблизно 40% опитаних в усьому світі висловлюють надію на покращення ситуації у світу наступного року, тоді як майже 25% налаштовані песимістично. 

Майже половина населення світу сподівається на кращий 2024 рік: опитування

Близько 40% людей у всьому світі очікують, що 2024 рік стане кращим, ніж попередній

Цей опитувальний проект End of Year, який було започатковано ще в 1977 році, цьогоріч охопив понад 40 тисяч респондентів у 41 країні. Згідно з даними, глобальні сподівання на мир скорочуються.

Україна демонструє більш оптимістичні настрої у порівнянні з більшістю інших країн. Так, 26% українців очікують на більш мирний рік, а майже кожен другий — на покращення загальних умов життя. Водночас, у Західній Європі спостерігається значно більша стурбованість наступним роком.

За словами експертів, на такі відмінності в настроях впливають як внутрішні, так і міжнародні чинники. Найбільш позитивні очікування висловлюють жителі країн Глобального Півдня та Далекого Сходу, зокрема, у Афганістані та Індонезії позитивні відповіді склали до 68%.

Дослідження також акцентує на тривожних тенденціях в багатьох регіонах, що може сигналізувати про необхідність глобальних зусиль для зміцнення економічної стабільності та міжнародної безпеки. Враховуючи виклики, які приніс 2023 рік, зростання оптимізму в окремих країнах може вказувати на поступову адаптацію до змінюваних умов глобалізованого світу.

Нагадаємо, що попри третій рік війни, більшість українців вважають, що перемогою у війні проти Росії стане звільнення всіх територій України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на результати соціологічного дослідження компанії Active Group.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини