Головна Новини Суспільство події Майже 30 мільйонів гривень від "Нафтогазу" отримала компанія, пов'язана з експертом Харченком
commentss НОВИНИ Всі новини

Майже 30 мільйонів гривень від "Нафтогазу" отримала компанія, пов'язана з експертом Харченком

Компанія, яка може мати стосунок до Харченка, перемогла у тендері «Нафтогазу», запропонувавши вартість послуг на гривню меншу, ніж конкурент

12 вересня 2024, 18:25
Поділіться публікацією:

Керівник Центру досліджень енергетики Олександр Харченко, який позиціонує себе експертом з енергетичних питань, нібито заробляє мільйони на інформаційних послугах та консультаціях державних компаній. Принаймні про це свідчить аналіз Реєстрів та даних системи "Прозорро".

Майже 30 мільйонів гривень від "Нафтогазу" отримала компанія, пов'язана з експертом Харченком

Олександр Харченко

Зокрема, Харченко, володіє не тільки ТОВ "ЦЕНТР ДОСЛІДЖЕНЬ: ЕНЕРГЕТИКА І ПОЛІТИКА", а і спільно з  Делікатною Іветтою Олександрівною є власником ГО "КОМУНІКАЦІЇ ДЛЯ ЗМІН".

В свою чергу Іветта Делікатна вказана кінцевим бенефіціаром рекламної агенції ТОВ "І'КОММ", якою раніше керував сам Харченко. При цьому Харченка та Делікатну додатково пов'язує ще компанія ТОВ "ОЛД СКУЛ". Вона належить навпіл Делікатній та Лобовій Олені Віталіївні. А остання очолює вже згадану вище ГО Олександра Харченка — "КОМУНІКАЦІЇ ДЛЯ ЗМІН".

За даними "ОпенДата",  пов'язана з експертом Харченком рекламна агенція отримала підряд від "Нафтогазу", вартість 28,5 млн грн.  За ці кошти мають бути надані "міжнародні комунікаційні послуги".  А саме:
— формування позитивного іміджу Компанії в країнах Європи;
—  формування схвальної громадської думки щодо реформування енергетичного сектору України в країнах Європи;
— формування сприйняття газового ринку України як невід’ємної частини пан’європейського ринку газу;
— повідомлення про ризики та інші аспекти будівництва Nord Stream 2;
—  комунікаційна підтримка виконання рішень Стокгольмського арбітражу.

Майже 30 мільйонів гривень від ”Нафтогазу” отримала компанія, пов'язана з експертом Харченком - фото 2

При цьому найближчого конкурента — ТОВ "Rasmussen Global ApS"- від перемоги відділила всього лише одна гривня. Рівно таку перевагу в ціні мало ТОВ "І'КОММ", афільоване до Харченка, що, ймовірно, може свідчити про витік даних під час самого аукціону.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Харченко стверджував про те, що звільнення керівника "Укренерго" приведе до скорочення міжнародної допомоги.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини