Головна Новини Суспільство події Масштабного контрнаступу ЗСУ не буде: експерт назвав причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Масштабного контрнаступу ЗСУ не буде: експерт назвав причину

ЗСУ використовують тактику, що дозволяє зберегти якнайбільше життів військовослужбовців

22 травня 2022, 11:25 comments5367
Поділіться публікацією:

Військові експерти, аналітики вважають, що незабаром має настати час, коли українська армія не лише оборонятиметься, а й розпочне контрнаступ, відвойовуючи раніше захоплені території. При цьому не варто очікувати, що українські війська наступатимуть також масово, як це сьогодні робить російська армія. Масового контрнаступу ЗСУ не буде. Як передає видання "Коментарі", про це в ефірі телемарафону заявив військовий експерт групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко.

Масштабного контрнаступу ЗСУ не буде: експерт назвав причину

ЗСУ. Фото: УНІАН

Експерт зазначив, що масового наступу українських військ не буде, тому що Україна сьогодні сповідує зовсім іншу тактику та стратегію, ніж армія країни-агресора.

Олександр Коваленко зазначив, що у Київській, Чернігівській, Сумській області раніше, а тепер і в Харківській області українські захисники йдуть у контратаку за тими напрямками, де у росіян виникали складнощі та вони не можуть утримувати свої позиції.

Військовий експерт вважає, що поки що тактика ЗСУ зводиться до того, щоб стримувати настання російської армії, не давати займати нові рубежі. Після того, як вдається не дати супротивникові наступати ЗСУ, завдають прицільних ударів по передових підрозділах окупантів. Фактично ЗСУ обрали варіант вести боротьбу на виснаження. Настають українські війська лише там, де у ворога виявляються слабкі місця, і він більше не може наступати, ні тримати оборону. Така тактика забирає багато часу, адже вона відрізняється від тієї тактики, яка б могла бути, якби ЗСУ наступали одночасно по всіх напрямках. Плюс такої тактики у тому. що вона дозволяє зберегти життя військових ЗСУ, а також життя цивільного населення, яке проживає на окупованих територіях.

Читайте також на порталі "Коментарі" — росіяни намагаються одночасно наступати на два ключові міста Донбасу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини