Головна Новини Суспільство події Маск підтвердив зрив атаки дронів на російський флот у Криму та закликав до перемир'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Маск підтвердив зрив атаки дронів на російський флот у Криму та закликав до перемир'я

Маск відповів на твердження про відключення Starlink біля Криму

8 вересня 2023, 11:20
Поділіться публікацією:

Відомий американський винахідник та мільярдер Ілон Маск відреагував на інформацію про те, що він нібито таємно наказав відключити зв'язок Starlink поблизу узбережжя Криму, щоб зірвати атаку України на російський військово-морський флот у Севастополі. Мільярдер заявив, що не вимикав супутниковий зв'язок Starlink для дронів, а відмовився його там включати на запит України. Як передає портал "Коментарі", свою позицію Ілон Маск озвучив у себе в соцмережі X (Twitter), реагуючи на матеріали ЗМІ про те, що він нібито навмисно деактивував Starlink.

Маск підтвердив зрив атаки дронів на російський флот у Криму та закликав до перемир'я

Ілон Маск. Фото: з відкритих джерел

"Регіони Starlink, про які йдеться, не були активовані. SpaceX нічого не деактивувала", — написав Маск.

"Від урядових органів надійшов екстрений запит на активацію Starlink на всьому шляху до Севастополя. Очевидним наміром було потопити більшу частину російського флоту, який стояв на якорі. Якби я погодився на їх запит, то SpaceX стала б прямою співучасником великого акту війни та ескалації конфлікту" , — заявив мільярдер.

Він також стверджує, що "обидві сторони [у війні] повинні погодитись на перемир'я".

"З кожним днем все більше українських та російських молодих людей гинуть за те, щоб отримати або втратити невеликі шматки землі, межі якої майже не змінюються. Це не варте їхніх життів", — стверджує Маск.

Зазначимо, "CNN" опублікував новину про те, що минулого року американський мільярдер і винахідник Ілон Маск дав команду відключити мережу супутникового зв'язку Starlink, що належить йому, поблизу узбережжя Криму. На такий крок мільярдер пішов, щоби зірвати атаку, яку Україна готувала проти російського Чорноморського флоту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

8 вересня 2023, 10:56

Токсична, корумпована, продажна Україна не знає жалю ні до кого. Поливає брудом навіть тих, хто єдиний їй тоді допоміг. ЄС США Китай навіть ООН ..., мали аналоги - ніхто не допоміг. Якби не Маск - хана. Неонацисти, які розуміють, що з ними ніхто добровільно, на рівних умовах не хоче мати справу, звикли досягати свого тиском сварками вереском штрафами знущанням ..., навіть зі своїм народом. Перший випадок геноциду за території зафіксовано у Біблії. Спершу юдеї, збігли з Єгипту, вбивши там всіх дітей. Потім нацисти знищіли все населення на тій території, яку їм нібито дав їх Бог. Навіть зараз гноблять Палестину та інших сусідів навколо.


Новини