Головна Новини Суспільство події Маск допоміг РФ уберегти Чорноморський флот від однієї з найбільших атак дронами, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Маск допоміг РФ уберегти Чорноморський флот від однієї з найбільших атак дронами, - ЗМІ

Маск намагався перешкодити Україні атакувати флот РФ біля Криму, стверджує його біограф.

7 вересня 2023, 16:15 comments2307
Поділіться публікацією:

Торік американський мільярдер і винахідник Ілон Маск дав команду відключити мережу супутникового зв'язку Starlink, що належить йому, поблизу узбережжя Криму. На такий крок мільярдер пішов, щоби зірвати атаку, яку Україна готувала проти російського Чорноморського флоту. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у уривку з нової біографії Маска, пише "CNN".

Маск допоміг РФ уберегти Чорноморський флот від однієї з найбільших атак дронами, - ЗМІ

Ілон Маск. Фото з відкритих джерел

В опублікованому уривку з біографічної книги "Ілон Маск" Уолтера Айзексона розповідається, що нібито у Маска відбулися переговори з представниками російської влади, після чого у мільярдера з'явилися серйозні побоювання, що у відповідь на успішні дії України щодо деокупації своїх територій РФ застосує ядерну зброю. Саме тому Маск, добре все обміркувавши, розпорядився технічним службам Starlink відключити від обслуговування регіон навколо анексованого Криму, тим самим перешкодити Україні провести одну з найважливіших спецоперацій. 

CNN зазначає, що Айзексон, автор біографій Стіва Джобса і Альберта Ейнштейна, пише в книзі про "екзистенційний страх" Маска розв'язати ще більш масштабну війну, і що нібито саме цей страх змусив його обмежити використання Starlink Україною у військових операціях проти вторгнення.

У липні 2023 року в американських медіа вже писали, що Маск відхилив прохання України включити Starlink біля Криму, і що його рішення вплинуло на стратегію ведення війни. Після цього Пентагон забезпечив купівлю для України терміналів та послуг Starlink, які засновник компанії не зміг би відключати за власним бажанням.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Ілон Маск розповів американському чиновнику з Пентагону Коліну Калу, що розмовляв із президентом Росії Володимиром Путіним у жовтні минулого року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини