Головна Новини Суспільство події Малійські повстанці-туареги, які взяли в полон «вагнерівців», розгорнули прапор України
commentss НОВИНИ Всі новини

Малійські повстанці-туареги, які взяли в полон «вагнерівців», розгорнули прапор України

Малійські повстанці продемонстрували свою підтримку Україні

29 липня 2024, 17:12
Поділіться публікацією:

Повстанці-туареги на півночі африканської країни Малі зуміли розгромити велику групу "вагнерівців" та взяли в полон значну кількість бойовиків. Після цього вони запропонували передати їх українській стороні.

Малійські повстанці-туареги, які взяли в полон «вагнерівців», розгорнули прапор України

Повстанці-туареги

"Ми, збройні сили CSP-DPA, хочемо висловити нашу солідарність з вашою боротьбою проти російських злочинців. Ми захопили значну кількість найманців "Вагнера" і хочемо передати вам цих полонених як знак підтримки та солідарності. Цей жест спрямований на те, щоб допомогти вам у вашій боротьбі за справедливість і свободу", — йдеться у повідомленні повстанців у соцмережах.

Повстанці висловили сподівання, що такий крок сприятиме зміцненню "наших зв'язків і нашій спільній перемозі".

Окрім того, малійські повстанці-туареги розгорнули синьо-жовтий стяг на знак підтримки України. Унікальне фото отримало видання Kyiv Post.

До речі, як відзначив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в Телеграмі, один із розгромів чергового "експедиційного" загону російських "вагнерівців" разом із кураторами з ГУ Генштабу МО РФ у малійській пустелі, за 8 тисяч кілометрів від Москви, нагадав, що колоніальні амбіції Росії не обмежуються пропагандистським "ареалом російської мови", територією колишнього СРСР і навіть уявною радянською сферою впливу.

"Ані державні кордони, ані міжнародні угоди, ані океани не здатні стримати вкрай агресивну й людиноненависницьку експансію росіян. Путінські солдати з’являться всюди, де їм не можуть дати належного збройного опору", — відзначив Подоляк.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Головне управління розвідки Міністерства оборони анонсувало продовження дій проти російських військових із терористичної організації Група Вагнера в Африці. Зокрема, про це  повідомив представник ГУР Міноборони Андрій Юсов.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини