Головна Новини Суспільство події Макрон звернувся з проханням до Сі Цзіньпіна – натиснути на Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон звернувся з проханням до Сі Цзіньпіна – натиснути на Росію

Макрон під час зустрічі з Сі Цзіньпіном заявив, що розраховує, що Китай поверне РФ до тями і всіх за стіл переговорів.

6 квітня 2023, 12:45
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон сподівається, що глава КНР Сі Цзіньпін посприяє у врегулюванні війни Росії проти України і поверне сторони за стіл переговорів. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на The Guardian.

Макрон звернувся з проханням до Сі Цзіньпіна – натиснути на Росію

Макрон і Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

Сьогодні під час офіційної зустрічі Макрона та Сі Цзіньпіна у Пекіні французький президент прокоментував війну в Україні. На його думку, Китай може вплинути на Росію та допомогти поновленню переговорів.

"Російська агресія в Україні завдала удару по стабільності. Я знаю, що можу розраховувати на те, що ви повернете Росію у почуття і всіх за стіл переговорів", — заявив Макрон.

Французький президент підкреслив, що Китай може відіграти "важливу роль" у пошуках світу, і привітав "готовність Пекіна взяти на себе зобов'язання щодо врегулювання".

Як повідомлялося, президент Франції Еммануель Макрон разом із головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн прибули до Китаю з офіційним візитом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель заявив, що позиція Китаю щодо військових злочинів РФ визначатиме "якість відносин" країн Заходу з Пекіном. При цьому Китай виявився однією з двох країн (друга — Еритрея, яка давно підспівує росіянам), які проголосували проти розслідування військових злочинів Росії в Україні. Як можуть розвиватися відносини ЄС і КНР? Чи є ймовірність, що європейським лідерам, які зачастили з візитами до Пекіна, вдасться переконати Сі Цзіньпіня перестати політично та економічно підтримувати путінський режим, і вже точно не почати допомагати цьому військово-технологічно? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини