Головна Новини Суспільство події Людство веде безглузду і саморуйнівну війну з природою, - генсек ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Людство веде безглузду і саморуйнівну війну з природою, - генсек ООН

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш переконаний, що людство шкодить планеті

5 вересня 2021, 22:25
Поділіться публікацією:

Наразі не час воювати, а час об'єднуватися заради порятунку планети, яку людство от-от знищить. Про це написав у Twitter генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш.

Людство веде безглузду і саморуйнівну війну з природою, - генсек ООН

Уряди країн повинні припинити експлуатацію землі, морів і океанів, фото з відкритих джерел

"Людство веде безглузду і самознищувальну війну з природою. Оголошення миру має бути пріоритетом для всіх і скрізь. Ми знаємо проблеми і маємо інструменти для їх вирішення. Зараз нам потрібні прихильність, амбіції та надійні зобов’язання всіх країн", — написав Гутерреш.

Ще два роки тому ООН опублікувало багаторічний звіт на 1800 сторінок про кліматичні зміни та загрози для планети через людську діяльність. Серед основних шкідливих наслідків: різке скорочення біорізноманіття серед тварин та рослин, вирубка лісів (а тепер і масштабні лісові пожежі), деградація земель, забруднення води і повітря, глобальне потепління через збільшення об'ємів парникових газів вдвічі.

За словами директора Міжнародного інституту навколишнього середовища та розвитку Ендрю Нортона, уряди повинні припинити використання викопного палива, експлуатацію землі, морів та океанів. А ще не оцінювати економічне багатство через ВВП. Наразі потрібні технології та методи господарювання, що матимуть позитивні довгострокові наслідки для середовища.

Як повідомляли "Коментарі", розвиток "зеленої" екологічно-чистої економіки є надважливим за прибутки не тільки для майбутніх поколінь українців, а й для подальшої долі людства. Про це під час форуму "Україна 30. Екологія" розповіла координатор системи ООН в Україні Оснат Лубрані. За її словами, від екологічної катастрофи немає вакцини. Життя пересічних українців також залежить від кліматичних змін, наголосила координатор.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини