Головна Новини Суспільство події В ООН назвали проблему важливішу за пандемію коронавіруса в світі
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН назвали проблему важливішу за пандемію коронавіруса в світі

Від коронавірусу вже розробили вакцину, проте від глобальних змін клімату вакцини немає, й усі країни повинні розуміти ці наслідки

7 червня 2021, 17:05
Поділіться публікацією:

Розвиток "зеленої" екологічно-чистої економіки є надважливим за прибутки не тільки для майбутніх поколінь українців, а й для подальшої долі людства. Про це під час форуму "Україна 30. Екологія" розповіла координатор системи ООН в Україні Оснат Лубрані, передає кореспондент "Коментарів".

В ООН назвали проблему важливішу за пандемію коронавіруса в світі

Оснат Лубрані. Фото: ОП

"Якщо говорити про Україну, я нещодавно була на заході, бачила наслідки безпрецедентної надзвичайної повені, які тяжкі збитки були від неї. Життя пересічних українців також залежить від кліматичних змін", — зазначила Лубрані.

Наслідки глобальних змін клімату неможна порівняти навіть з наслідками пандемії коронавірусу, наголосила представник ООН.

"Від глобальних змін клімату немає вакцини. Треба просто усім працювати, закатавши рукава — на рівні громади, міста цілої країни. Треба зосередитись ось на чому — щонайбільше ми вкладатимемо в "зелену" економіку, інвестуватимемо у відновлювальні джерела енергії, тоді в Україні можливий перехід від тяжкого забруднення до тривкого розвитку приватного сектору економіки", — вважає Лубрані.

Раніше міністр захисту довкілля України Роман Абрамовський заявив, що глобальні зміни клімату можуть посісти перше місце серед проблем людства, посунувши військові конфлікти, нехватку питної води та їжі. Він наголосив, що світові тенденції вимагають від сучасної промисловості переходу до "чистих" технологій виробництва. Абрамовський також зазначив, що майже 24% від загальних викидів припадає на аграрний сектор економіки.

Нагадаємо, під час виступу на форумі "Україна 30. Екологія" президент Володимир Зеленський анонсував великі екологічні податки для промислових підприємств.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини