Головна Новини Суспільство події Ляшко розповів, чи готуватися до локдауну в листопаді
commentss НОВИНИ Всі новини

Ляшко розповів, чи готуватися до локдауну в листопаді

Ляшко прокоментував введення локдаун в Україні у листопаді

28 серпня 2021, 16:45
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко прокоментував раніше озвучену інформацію про те, що в листопаді цілком вірогідно в Україні може бути введений локдаун, оскільки наша країна наблизиться до "червоної зони" епідеміологічної небезпеки. Як інформує видання "Коментарі", про це пише УНІАН.

Ляшко розповів, чи готуватися до локдауну в листопаді

Локдаун. Фото: Українська правда

Віктор Ляшко зазначив, головний санітарний лікар України Ігор Кузін раніше правильно сказав, що за фактом жовтень-листопад, як показує досвід, це період, коли суттєво збільшується зростання інфекційних захворювань, тому звідси й випливає прогноз — якщо люди не будуть масово продовжувати вакцинуватися, то у нас може статися спалах захворюваності на коронавірус.

Що стосується питання про те, чи буде вводитися локдаун, то відповідь на нього можна буде дати тільки після аналізу індикаторів, які вписані до постанови № 1236, згідно з якою вводиться локдаун. Якщо буде перевищено число мінімально допустимої кількості заражень на коронавірус, то доведеться вводити обмеження.

При цьому міністр висловив упевненість, що навіть, якщо уявити, що у нас все-таки відбудеться загострення, то локдаун малоймовірний, оскільки, по-перше, українці продовжують вакцинуватися, а, по-друге, система охорони здоров'я вже більш підготовлена, ніж це було рік тому і зможе впоратися з напливом хворих. Тому навіть спалах захворюваності ми зуміємо подолати без жорстких карантинних обмежень.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вчені вийшли на завершальну стадію випробувань — у світі з'явиться ще одна вакцина проти COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини