Головна Новини Суспільство події Ляшко назвав п'ять областей, які наближаються до "червоної" зони
commentss НОВИНИ Всі новини

Ляшко назвав п'ять областей, які наближаються до "червоної" зони

Міністр охорони здоров'я назвав регіони, які наблизились до критичної межі

9 жовтня 2021, 18:58
Поділіться публікацією:

Віктор Ляшко у коментарі агентству "Укрінформ" розповів, які області знаходяться у найкритичнішому стані за рівнем захворюваності на COVID-19.

Ляшко назвав п'ять областей, які наближаються до "червоної" зони

Боротьба з епідемією COVID-19 - фото з мережі

П'ять областей – Донецька, Харківська, Дніпропетровська, Херсонська та Житомирська – мають показники (станом на 8 жовтня 2021 року), які знаходяться у "червоній" зоні.

У Донецькій області завантаженість ліжок складає 65,2%, тобто показник перевищив критичне значення 65%, рівень госпіталізацій – 69,1 ос./100 тис. нас., тобто більше від порогу – 60. А два дні тому рівень госпіталізацій дорівнював 69 ос./100 тис. нас.

У Харківській області: показник завантаженості ліжок у п'ятницю став меншим порогового (64,8%), однак перед цим два дні перевищував його (67,4% та 66,2%).

У Дніпропетровській області завантаженість ліжок не перевищує критичного порогу, однак вже три дні підряд рівень госпіталізацій стабільно зростає.

Херсонська область демонструє критичні рівні відразу за двома показниками: рівень госпіталізацій стабільно зростає і станом на 8 жовтня складає 88,2 ос./100 тис. нас., динаміка госпіталізацій – 65,4% — перевищує 50-відсотковий поріг.

Коєфіцієнт виявлення інфікування COVID-19 на Житомирщині складає 23%, що на 3% більше критичного значення. Рівень госпіталізацій також високий — 72,4 ос./100 тис. нас.

Міністр охорони здоров'я, коментуючи ситуацію з епідемією, перебував з робочою поїздкою на Херсонщині. Тут він долучився до масового громадського заходу – форуму представників місцевих громад. Ляшко пояснив, що вакцинований, тому може брати участь у подібних урочистостях. Такі заходи проводитимуться навіть у місцевостях з "червоною" зоною, якщо учасники будуть вакциновані, акцентує міністр.

Коментар експерта про рівень захворюваності на коронавірус восени 2021 року видання "Коментарі" публікувало раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини