Головна Новини Суспільство події Цієї осені ситуація із захворюваністю на COVID-19 вже б'є рекорди - епідеміолог
commentss НОВИНИ Всі новини

Цієї осені ситуація із захворюваністю на COVID-19 вже б'є рекорди - епідеміолог

Восени в Україні ситуація з коронавірусом може бути гіршою, ніж навесні

9 жовтня 2021, 11:12
Поділіться публікацією:

Ситуація із захворюваністю на коронавірус зовсім скоро може істотно погіршитися і загалом цей показник може бути набагато гіршим, ніж навесні цього року. Як інформує видання "Коментарі", таким прогнозом в інтерв'ю "РБК-Україна" поділилася лікар-епідеміолог Тетяна Чумаченко.

Цієї осені ситуація із захворюваністю на COVID-19 вже б'є рекорди - епідеміолог

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

При цьому медик зазначила, що негативних наслідків Україна може уникнути тільки в одному випадку — якщо будуть дотримані карантинні обмеження і суттєво збільшиться рівень вакцинації. Тетяна Чумаченко зазначила, по ситуації на сьогодні доводиться констатувати, що нас чекають не дуже хороші справи й ситуація із захворюваністю, а, отже, і з госпіталізацією може істотно погіршитися. Вона може бути навіть гіршою, ніж навесні, коли був введений жорсткий карантин.

Лікар-епідеміолог додає, що вихід із ситуації, що склалася, є. Він простий — потрібно носити захисні маски, дотримуватися соціальної дистанції та істотно збільшити темпи вакцинації, адже без цього уникнути негативного сценарію буде неможливо. Якщо українці дотримуватимуться карантинних обмежень і не продовжать чинити опір вакцинації, то ситуацію можна як мінімум стабілізувати, тому що поки що з кожним днем вона лише погіршується.

Читайте також на порталі "Коментарі" — імунолог пояснив, чому відсутність антитіл у вашому організмі після вакцинації — це ще не привід для того, щоб бити на сполох, мовляв, вас вакцинували неякісною вакциною, яка не гарантує захисту від вірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини