Головна Новини Суспільство події Ліжок у реанімаціях знову не вистачає: нардеп розповів про ключову помилку влади півроку тому
commentss НОВИНИ Всі новини

Ліжок у реанімаціях знову не вистачає: нардеп розповів про ключову помилку влади півроку тому

Півроку тому влада прогавила можливість підготуватися до нової хвилі пандемії

27 жовтня 2021, 08:20
Поділіться публікацією:

Влада знову загнала себе в глухий кут у ситуації з пандемією. В Україні зупинилися кисневі заводи. Глава МОЗ Ляшко визнав, що кисень Україна тепер закуповуватиме у Польщі. Ліжок у реанімаціях знову не вистачає. Лікарів знову не вистачає. Молодшого медперсоналу не вистачає. Медикаментів немає – родичі хворих у реанімаціях купують ліки власним коштом. Як інформує видання "Коментарі", про це у Facebook розповідає нардеп 8-го скликання Верховної Ради, журналіст Сергій Висоцький.

Ліжок у реанімаціях знову не вистачає: нардеп розповів про ключову помилку влади півроку тому

Лікарня. Фото з відкритих джерел

Нардеп зазначає, що півроку тому було ясно, що наступна хвиля прийде восени. Півроку тому говорили про новий штам Дельта. Півроку було у влади для того, щоб як слід підготуватись – побудувати кисневі станції, закупити ліки за протоколами, обладнати реанімації, створити реєстр медичних працівників та фінансові мотивації для того, щоб мобілізувати їх у разі потреби.

За словами політика, замість заздалегідь підготовки до нової хвилі пандемії, гроші з Коронавірусного фонду пішли на програму "Велике будівництво". Нескладно здогадатися, чому треба було брати гроші саме з ковід-фонду. Тому що витрата грошей з нього відбувалася за спецпроцедурою, без тендерів та нагляду, а значить, вкрасти можна було набагато більше, ніж звичайно.

"Саме тому влада скоїла злочин. Саме тому – не влада дилетантів, а влада вбивць, яка вкрала не гроші на асфальті, а вкрала життя громадян! Це не "Велике будівництво" – це мати трьох дітей, яка гине у реанімації від задухи. Це не "Велике будівництво" – це чоловік, який помер від інфаркту, не дочекавшись швидкої. Це не "Велике будівництво" – це діти, які залишилися круглими сиротами", – зазначив нардеп.

Читайте також на порталі "Коментарі" – лікар розповів, коли припиниться зростання захворюваності на COVID-19.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини