Головна Новини Суспільство події Лікарняний за свій рахунок: у Фонді соцстрахування за відмову від вакцинації не виплачуватимуть допомогу
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарняний за свій рахунок: у Фонді соцстрахування за відмову від вакцинації не виплачуватимуть допомогу

Відстороненим від роботи за відмову від COVID-вакцинації не сплачуватимуть лікарняні

5 листопада 2021, 16:38
Поділіться публікацією:

Українці, яких усунуть від роботи за відмову від вакцинації проти COVID-19, можуть залишитися без допомоги лікарняних листків. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на Фонд соціального страхування.

Лікарняний за свій рахунок: у Фонді соцстрахування за відмову від вакцинації не виплачуватимуть допомогу

Противники вакцинації. Фото: Українська правда

У Фонді розповідають, якщо людина не має протипоказань, підтверджених відповідним документом, вона зобов'язана вакцинуватися проти коронавірусу, щоб захистити себе та оточуючих від небезпеки. Якщо ж працівник відмовляється це робити і хворіє на коронавірус, то на час його відсутності на робочому місці він не отримує допомоги по лікарняних листках. У Фонді пояснюють відсутність виплат тим, що факт втрати заробітку через хворобу чи травму у такий період відсутній. Отже, й оплата не передбачена.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Україна продовжує залишатися країною, де надто низький рівень вакцинації проти коронавірусу. Лікар Євген Комаровський назвав простий, ефективний та швидкий спосіб, як добитися в Україні швидкої вакцинації більшості громадян отримати колективний імунітет проти коронавірусу. Рецепт, за словами Комаровського, дуже простий. Коли кожному українцю повідомити про те, що він має зі своєї кишені оплачувати лікування проти коронавірусу в лікарні, то до пунктів вакцинації вишикуються довгі черги.

Також видання "Коментарі" повідомляло, що у США ухвалили рішення про масову вакцинацію дітей від 5 років. У Штатах відкрито пункт вакцинації, де батьки можуть прищепити своїх дітей. Поки що це робиться у добровільному порядку та обов'язкової вакцинації серед дітей немає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

5 листопада 2021, 23:32

Я от пидарской власти ничего и не жду)) А свой больничный скрутите в трубочку и засуньте жидовской свинье зеленскому в жопу!


Новини