Головна Новини Суспільство події Лікарі нагадали, кому протипоказано купання в ополонці на Водохреще
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі нагадали, кому протипоказано купання в ополонці на Водохреще

Хрещення цього року знову пройде під знаком пандемії

19 січня 2022, 02:43
Поділіться публікацією:

Занурюватися в ополонку на свято Водохреща для деяких може бути дуже небезпечно. Адже, як не крути, купання в ополонці – стрес для організму. Хрещення цього року знову пройде під знаком пандемії, але не лише ковод накладає свої обмеження, пише championat.

Лікарі нагадали, кому протипоказано купання в ополонці на Водохреще

Водохреща - фото з відкритих джерел

Одна річ, коли людина займається моржуванням, обливанням на морозі, тобто підготовлена до такого заходу. Навіть якщо вона має хронічні захворювання, її організм готовий до стресу. І таким людям можна спокійно поринути у купіль, і все буде добре. І зовсім інша справа – ті, хто приходить у ополонку раз на рік. Тут слід бути дуже обережними.

У людей із хронічним тонзилітом, гайморитом, а також іншими захворюваннями вуха, горла та носа після купання хвороба може перейти у гостру стадію. У групі ризику і люди із серцево-судинними захворюваннями: у холодній воді відбувається звуження судин, а коли людина піднімається на поверхню, судини розширюються.

Нагадаємо, цього року водохресні морози вдарять практично по всій території України. Але в основному неабияк заморозить у ніч перед святом, а на саме Хрещення температура не опускатиметься не нижче -8 градусів. Як передає видання "Коментарі", про це у Facebook розповіла синоптик Наталія Діденко. Синоптики розповів, що найближчої ночі в середньому по країні варто очікувати на зниження температури повітря до -4... -9 градусів. Але найбільших морозів варто очікувати у північно-східній частині України. У цій частині країни очікується -10 і навіть -15 нижче нуля. Вдень морози ослабнуть і в середньому в Україні буде температура -2...-5 градусів. Наталя Діденко зазначає, найхолодніше буде у Полтавській, Сумській та Харківській областях. Тут вдень очікується -5...-8 градусів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини