Головна Новини Суспільство події Лікар розповіла, кому не можна втрачати і дня - потрібно вакцинуватися
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар розповіла, кому не можна втрачати і дня - потрібно вакцинуватися

Швидкість поширення коронавірусу в тому чи іншому регіоні буде прямо залежати від кількості жителів, які перехворіли на COVID-19 або вакциновані

4 жовтня 2021, 09:30
Поділіться публікацією:

Поширення коронавірусу територією України не буде схожим на цей процес в минулому році, тому що тепер показники захворюваності і госпіталізації в тому чи іншому регіоні можуть істотно відрізнятися. Ці показники будуть залежати від того, скільки людей вже раніше перехворіли на коронавірус або зробили щеплення проти COVID-19. Як передає видання "Коментарі", про це в інтерв'ю порталу "Обозреватель" розповіла доктор медичних наук, лікар-вірусолог Алла Мироненко.

Лікар розповіла, кому не можна втрачати і дня - потрібно вакцинуватися

Вакцинація Фото із відкритих джерел

Вона уточнила, тут не грає роль мутація коронавірусу, тому що будь-які штами вірусу, якіб вони не були, не матимуть такої стійкості, як раніше. Протистояння організму з ними буде набагато вищим, ніж це було в 2020 році і в кінці 2019 року. Тоді у людства взагалі не було вироблено імунітету. Тепер же ситуація кардинально інша.

Алла Мироненко зазначила, важливо при масовій вакцинації в першу чергу охоплювати ті верстви населення, які ще не хворіли на коронавірус. Лікар вважає, що той, хто вже переніс хворобу, точно не опиниться на лікарняному ліжку, хоч і може повторно захворіти. Такі люди мають базовий імунітет, тому що організм вже має досвід боротьби з цим вірусом. Лікар зазначила, що Дельта-штам не є чимось незвичайним. Це той же коронавірус, просто після мутації. Тому з ним організм теж зможе боротися. Тяжкість хвороби не буде настільки велика, як це було під час першої хвилі.

За словами фахівця, кожна наступна хвиля захворюваності коронавірусу не несе серйозної загрози для тих, хто перехворів або отримав вакцину. Зараз під ударом ті, хто не прищепився і не перехворів раніше. Тому краще діяти на випередження і отримати вакцину проти коронавірусу, щоб не наражати організм на небезпеку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — коронавірус починає знову наступати з Заходу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини