Головна Новини Суспільство події Ліцензія каналу "112" під загрозою - Нацрада наклала штраф та оголосила попередження
commentss НОВИНИ Всі новини

Ліцензія каналу "112" під загрозою - Нацрада наклала штраф та оголосила попередження

Канал впродовж одного місяця має привести свою діяльність до вимог чинного законодавства

28 січня 2021, 19:48
Поділіться публікацією:

Національна Рада України з питань телебачення і радіомовлення наклала санкції на телеканал "112 Україна": попередження та штраф у розмірі 25% від суми ліцензійного збору. Відповідна заява розміщена на офіційному сайті регулятора.

Ліцензія каналу "112" під загрозою - Нацрада наклала штраф та оголосила попередження

Ліцензія 112 каналу під загрозою. Фото: ЕРА

"За поширення в його ефірі висловлювань, що містять заклики до розв’язування агресивної війни або її пропаганди та/або розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті", — пояснює причину такого рішення Нацрада.

Зазначається, що в ефірі каналу були зафіксовані порушення законів України "Про інформацію" та "Про телебачення і радіомовлення". Порушення Нацрада вбачає у висловлюваннях гостей каналу В. Рабіновича, О. Лукаш, Д. Співака, Є. Червоненка, Н. Королевської, А. Пальчевського, М. Погребинського, В. Медведчука, О. Волошина.

У заяві йдеться про те, що Нацрада проаналізувала висловлювання означених осіб та вважає їх свідомим поширенням необ'єктивної інформації, метою якої є розпалювання ворожнечі.

"Висловлювання є прямим продовженням лінії російської пропаганди і наративами, схожими до офіційної політичної та пропагандистської позиції Російської Федерації. Вони мають ознаки таких, що базуються на упередженості, маніпулюванні суспільною свідомістю", — написано в повідомленні.

Нацрада звинувачує телеканал у тому, що ці висловлювання не лише були поширені в його ефірі, але й звучали у повторах.

Регулятор зобов'язав канал "112" виплатити 114 067,50 грн та дав місяць на приведення діяльності до вимог чинного законодавства.

Реакція політиків на ситуацію не забарилася, дехто вважає, що це рішення є початком атаки Нацради на телеканал, яка завершиться позбавленням ліцензії.

"Якщо дегенеративна Нацрада позбавить 112-ий канал ліцензії буде грандіозний скандал. И цим скандалом радісно поживляться Ньюсван і ZIK. Вони будуть щасливі крутити цю тему нескінченно, глядач, зосередившись на цих двох каналах, ні на секунду не забуде про те, як вчинили зі 112-им. Про це будуть справедливо згадувати кожного дня, кожної секунди, тицяючи цією розправою у ніс і запитуючи глядача — ви точно за це голосували?", — пише у своєму телеграм-каналі нардеп від "Слуги народу" Макс Бужанський.


Нагадаємо, влітку Нацрада перевіряла телеканал "112 Україна" через компліменти на адресу Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини