Головна Новини Суспільство події Легалізація торгівлі ліками онлайн: Зеленський підписав закон
commentss НОВИНИ Всі новини

Легалізація торгівлі ліками онлайн: Зеленський підписав закон

Але не всі ліки можна замовити поштою - є й винятки

12 жовтня 2020, 21:03
Поділіться публікацією:

Володимир Зеленський підтримав можливість роздрібної торгівлі лікарськими препаратами дистанційно — сьогодні, 12 жовтня, він вніс своїм підписом відповідні зміни в закон України "Про лікарські засоби", який був розглянутий Верховною Радою 17 вересня. Про це йдеться на сайті глави держави.

Легалізація торгівлі ліками онлайн: Зеленський підписав закон

Фото: epravda.com.ua

Тепер компанії, які мають право реалізовувати ліки у вигляді роздрібної торгівлі, можуть продавати їх і через інтернет, доставляти адресатам, в тому числі й через посередників.

У законі прописано, що реалізатор має право доставляти ліки споживачеві або власною кур'єрською службою, або, вдаючись до допомоги кур'єрських служб доставки. В цьому випадку відповідальність за правильність зберігання препаратів лежить на совісті компанії-перевізника.

Винятком в онлайн-продажу ліків складуть препарати, в яких є наркотична складова, психотропні речовини, а також прекурсори. Крім того, не підлягають продажу сильнодіючі, отруйні, радіоактивні імунобіологічні препарати, які заборонені для продажу й у звичайних аптеках.

Раніше "Коментарі" писали про те, що польська фармакологічна компанія оголосила про створення ефективних ліків проти COVID-19.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини