Головна Новини Суспільство події Лайфхак для дачників: п'ять рослин, які відлякають настирливих комарів
commentss НОВИНИ Всі новини

Лайфхак для дачників: п'ять рослин, які відлякають настирливих комарів

Досвідчені дачники підказали, за допомогою яких рослин можна позбутися настирливих комарів у літній сезон

12 червня 2022, 22:30 comments1548
Поділіться публікацією:

Насолодитися теплими літніми днями на дачі дуже заважають настирливі комарі. Ці "кровопивці" дратівливо дзижчать і намагаються зробити якнайбільше укусів по всьому тілу. Але розв'язувати проблему можна за допомогою деяких рослин, які можна посадити на своїй ділянці.

Лайфхак для дачників: п'ять рослин, які відлякають настирливих комарів

Як відлякати комарів (фото з відкритих джерел)

Лаванда

Дуже гарна і корисна в цій справі квітка. Лаванда має аромат, який відлякує комах. Просто висадіть її на дачній ділянці та насолоджуйтесь живою окрасою території. До речі, за допомогою лаванди можна позбутися не тільки комарів, а й молі.

Базилік

Часто базилік використовують на кухні, тому що він є смачним доповненням до різноманітних страв. А ще рослина випромінює сильний запах, який не переносять комарі. За допомогою базиліку, висадженого на ділянці, можна скоротити кількість цих комах.

Агератум

Ця трав'яниста рослина з квітами синьо-фіолетового відтінку часто зустрічається на дачі як прикраса клумби. Мало хто знає, що агератум також має запах, який дратує комарів. На основі цієї рослини навіть роблять спреї від комах.

Перцева м'ята

З м'ятою трохи складніше, ніж  з іншими рослинами. Щоб вона була ефективна у боротьбі з комахами, потрібно трохи розім'яти її листочки. Сік, який почне виділяти рослина, відлякуватиме "кровопивців". Можна навіть натерти м'ятою ділянки тіла, щоб уникнути укусів.

Гіркий полин

Цю траву давно використовують для відлякування настирливих комах. Гіркий полин можна висадити на ділянці або поблизу будинку, щоб захистити себе від комарів під час роботи в полі, а також уберегти деякі овочеві культури від шкідників.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які квіти допоможуть захистити городні культури від шкідників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини