Головна Новини Суспільство події П'ять гарних квітів, які захищають город від шкідників
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять гарних квітів, які захищають город від шкідників

Досвідчені городники розповіли, які квіти потрібно посадити на ділянці, щоб захистити його від шкідників

10 червня 2022, 00:55 comments12413
Поділіться публікацією:

Якщо хочете собі не тільки гарний, але ще й здоровий, сад і город, тоді обов'язково посадіть на ділянці декоративні квітучі рослини. Деякі з них здатні відлякати шкідників та запобігти поширенню захворювань на овочеві культури.

П'ять гарних квітів, які захищають город від шкідників

Як захистити город від шкідників (фото з відкритих джерел)

Лаванда

Багатьом людям дуже подобається лаванда через приємний аромат, але для комах-шкідників цей запах є нестерпним. Рослина допомагає позбавити город від мурах та слимаків. Тому її можна посадити багато, по всій ділянці. Адже квітка не тільки корисна, але й дуже красива.

Космія

Ця рослина з яскравими й досить великими квітами допомагає запобігти розмноженню горохової зернівки. Жук харчується пилком квітів гороху та відкладає яйця на стручках. Космея також може своїм листям захистити городні культури від палючого сонця, не притінюючи їх при цьому.

Календула

Дачники рекомендують висаджувати цю квітку неподалік картоплі, тому що календула виділяє специфічний запах, який може відлякати колорадського жука. Також вона захищає овочеві рослини від атак попелиці.

Цінія

Найкраще цинію висаджувати разом із томатами, огірками та гарбузом, бо вона відлякує попелицю та інших комах-шкідників.

Настурція

Ця рослина також захищає від шкідників, зокрема від капустяної білянки. А якщо зробити клумбу настурції при вході в теплицю з томатами, то овочі будуть у безпеці від білокрилки. Ще квітка "дружить" з півонями, захищаючи її від грибкових захворювань, так само як і плодові дерева.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що багато жінок люблять доглядати рослини, тому тримають їхні будинки, щоб вони радували очі та прикрашали інтер'єр. Однак не всі квіти для цього підходять. Наприклад, улюбленицю орхідею не рекомендують залишати у приміщенні. Чому?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини