Головна Новини Суспільство події Латвія відкрила авіарейси в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Латвія відкрила авіарейси в Україну

Рейс Київ - Вільнюс буде виконуватися двічі на тиждень

1 грудня 2020, 11:37
Поділіться публікацією:

Попри другу хвилю пандемії, країни відновлюють міжнародне повітряне сполучення. Так, про відновлення польотів в Україну оголосив латвійський авіаперевізник airBaltic.

Латвія відкрила авіарейси в Україну

Панорама прибалтійського міста Вільнюс

Національна авіакомпанія Латвії запускає рейси з Вільнюса до Києва вже з 1 грудня. Перший борт відправився до Києва о 9 ранку. Відзначається, що рейс вводиться на постійній основі — польоти будуть виконуватися щовівторка і щосуботи.

Вартість квитків з перевезенням тільки ручної поклажі в Вільнюс стартує від 25 євро. З Вільнюса до Києва — 19 євро. Переліт виконує пасажирський лайнер Airbus A220-300.

У airBaltic відзначають, що аеропорт Вільнюса можна використовувати для транзиту в Ригу, Амстердам, Париж, Лондон, Мюнхен і Берлін зі зручною пересадкою.

Відзначимо, що раніше airBaltic літала з Києва до Риги, однак нині влада Латвії наклали обмеження.

Як повідомляв портал "Коментарі", кількість рейсів в жовтні склало трохи понад 13 тисяч польотів, а це на 56,4% менше ніж за жовтень 2019 го. За інформацією Державного підприємства обслуговування повітряного руху, вітчизняні авіаперевізники відправили 4 943 рейсу (на 49,6% менше ніж у жовтні 2019 року), іноземні авіакомпанії виконали 8 098 рейсів (менш як 59,8% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року). Також відома статистика авіатрафіку в повітряному просторі країни після ослаблення карантину в травні:

• червень — 4 584 рейсу;

• липень — 12 195 рейсів;

• серпень — 16 690 рейсів;

• вересень — 14 959 рейсів.

• жовтень — 13 041 рейс.

За повідомленнями "Украероруху",  надії на відновлення звичної інтенсивності авіаперельотів в другій половині 2020 року немає, і розраховувати на поліпшення динаміки не варто.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Кирилл

1 грудня 2020, 11:57

Вильнюс = ЛИТВА - никак не Латвия


Новини