Головна Новини Суспільство події Латвія готується до депортації 800 росіян: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Латвія готується до депортації 800 росіян: у чому причина

Люди не подали заяви на постійне чи тимчасове проживання

15 березня 2024, 11:04
Поділіться публікацією:

Латвійська влада оголосила про плани депортації приблизно 800 громадян Російської Федерації. Інформація про осіб, які не оформили необхідні документи для легалізації свого перебування, була передана Державній прикордонній службі Латвії для подальшої перевірки та реалізації заходів щодо видворення.

Латвія готується до депортації 800 росіян: у чому причина

Латвія депортує сотні росіян

За даними офіційного представника управління, Мадари Пуке, росіяни не подали заяви на отримання ні постійної, ні тимчасової посвідки на проживання в країні.

"Наразі 800 осіб не отримали права на перебування в Латвії. Вони не подали заяви ні на постійне, ні на тимчасове проживання... Ми передали інформацію про цих осіб Державній прикордонній службі для подальшої перевірки", — цитує Пуке латвійське видання.

У разі підтвердження знаходження вказаних осіб на території Латвії їм будуть видані повідомлення про необхідність залишити країну протягом 30 днів. Додатково зазначається, що росіяни, які не склали іспит з латиської мови, мали змогу звернутися за отриманням тимчасового посвідки на термін до двох років. Після цього періоду вони повинні повторно скласти мовний іспит, інакше на них чекає депортація.

Конституційний суд Латвії раніше затвердив законність вимог до складання іспиту з латиської мови для громадян Росії, які мають постійний дозвіл на проживання в країні. Це рішення наголошує на прагненні латвійської влади до інтеграції іноземців через освоєння державної мови як одного з основних критеріїв легалізації їхнього перебування на території Латвії.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що Міністерство закордонних справ Австрії зробило заяву, яка викликала хвилю обговорень у міжнародних дипломатичних колах. Згідно з повідомленням, двоє співробітників посольства Російської Федерації у Відні отримали статус небажаних осіб на території Австрії і мають залишити країну не пізніше 19 березня поточного року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини