Головна Новини Суспільство події 99-річна пенсіонерка з Канади побила світовий рекорд з плавання
commentss НОВИНИ Всі новини

99-річна пенсіонерка з Канади побила світовий рекорд з плавання

Канадська пенсіонерка Бетті Брюссел встановила кілька рекордів у трьох різних дисциплінах з плавання.

4 лютого 2024, 13:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

99-річна канадійка Бетті Брюссел встановила три світові рекорди з плавання на дистанціях 400 метрів вільним стилем, 50 метрів брасом і 50 метрів на спині у своїй віковій групі. Її подвиг неодмінно увійде в історію цього виду спорту.

99-річна пенсіонерка з Канади побила світовий рекорд з плавання

Пенсіонерка з Канади встановила світовий рекорд з плавання. Фото з відкритих джерел

Під час змагань у канадському місті Сааніч Бетті Брюссел показала найкращий час на дистанції 400 метрів вільним стилем — 12 хвилин 50 секунд, що майже на 4 хвилини швидше ніж попередній рекорд. На дистанції 50 метрів на спині жінка перевищила існуючу позначку більш ніж на п’ять секунд. Також встановлений був рекорд з плавання брасом на 50 метрів.

"Коли я пливу, я ні про що не думаю. Я просто рахую кола, щоб знати, скільки в мене залишилося. І на останньому колі я докладаю всі зусилля, які маю", — розповіла Бетті Брюссел.

Бетті виповниться 100 років у липні 2024 року, однак за правилами, вона може брати участь у змаганнях у віковій категорії від 100 до 104 років, у якій і встановила рекорди.

Канадійка розповіла, що навчилась плавати в дитинстві, однак впродовж усього дорослого життя не мала часу, щоб займатись спортом. Лише коли вона пішла на пенсію у віці 58 років, у неї з’явився час на плавання. Бетті Брюссел відвідує басейн двічі на тиждень, однак говорить, що "трохи лінива". Щодо рекордів, жінка також скромно реагує.

"Я навіть не думаю про рекорди. Я просто плаваю. Я просто роблю те, що можу. А якщо це рекорд, то добре. Якщо я виграю, я буду щаслива. Якщо мені весело, я найщасливіша", — говорить Бетті Брюссел.

99-річна канадійка пояснила, що вона отримує "впевненість від води", і завдяки їй здатна "забути про всі свої хвилювання".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Німеччині затримали українського пенсіонера, який перевозив майже пів мільйона євро.

Також "Коментарі" писали, що на кухні пенсіонерки висів шедевр мистецтва за 25 млн доларів, який жінка хотіла викинути у смітник.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини