Головна Новини Суспільство мистецтво і культура На кухні пенсіонерки висів шедевр за 25 млн доларів: жінка хотіла викинути картину у смітник
commentss НОВИНИ Всі новини

На кухні пенсіонерки висів шедевр за 25 млн доларів: жінка хотіла викинути картину у смітник

Жителька Франції хотіла викинути знайдену вдома картину італійського художника Чімабуе

19 листопада 2023, 14:05 comments44363
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

90-річна жінка під час прибирання у своєму французькому будинку вирішила викинути картину "Знущання над Христом", яка роками висіла на її кухні. Вона вважала, що це підробка ікони, яку вона придбала багато років тому. Однак це виявилася одна з найвідоміших картин італійського художника 13 століття Чімабуе під назвою "Знущання над Христом", яка оцінюється в 25 млн доларів.

На кухні пенсіонерки висів шедевр за 25 млн доларів: жінка хотіла викинути картину у смітник

Жінка планувала викинути у смітник картину за 25 млн доларів. Фото з відкритих джерел

Замість того, щоб викинути картину на смітник, пенсіонерка з Франції у 2019 році вирішила все ж таки продати її. Врешті-решт картину за 25 млн доларів купило подружжя чилійських мільярдерів економіст Альваро Саєх Бендек та архітекторка Ана Гузман Анфельт для власної колекції у Південній Америці. 

Попри бажання відправити картину "Знущання над Христом" через океан подружжя зіткнулось з труднощами, адже Франція оголосила шедевр мистецтва національним надбанням, що унеможливило його вивіз з країни. Французький уряд дав музею Лувр 30 місяців, аби зібрати необхідні кошти, щоб викупити картину.

Довгий час доля картини залишалась невідомою, однак нещодавно Лувр повідомив про згоду між власниками картини та музеєм. Директор Лувру Лоренс де Карс розповів, що картина має велике значення у мистецтві, адже є захоплюючим переходом від ікони до живопису. Попри це суму, яку запропонували власникам за твір мистецтва так і залишається невідомою.

За словами директора Лувру 800-річна картина "Знущання над Христом" буде на реконструкції до 2025 року, після чого буде представлена у музеї поруч зі ще однією картиною Чімабуе під назвою "Величність".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що розкрита загадка Ван Гога. Чому художник відрізав собі вухо.

Також "Коментарі" писали, що картина Пікассо побила новий ціновий рекорд.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини