Головна Новини Суспільство події 36-та річниця Чорнобильської трагедії: загроза українським АЕС від окупантів досі зберігається
commentss НОВИНИ Всі новини

36-та річниця Чорнобильської трагедії: загроза українським АЕС від окупантів досі зберігається

Над двома українськими атомними станціями пролетіли ракети, ЗАЕС досі під контролем окупантів

26 квітня 2022, 09:50
Поділіться публікацією:

26 квітня 2022 року Україна вшановує пам'ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній станції. Через 36 років ЧАЕС знову була під загрозою нової аварії в результаті окупації російськими військовими, які тероризували працівників станції. Завдяки героїзму зміни, що пробула більше місяця в заручниках ворога, не допущено нової катастрофи. Окупанти нарили окопів в Рудому лісі та отримали смертельну дозу опромінення. Після деокупації Славутича і ЧАЕС тривають роботи з відновлення системи моніторингу радіаційного фону, закупівлі обладнання, яке викрали росіяни.

36-та річниця Чорнобильської трагедії: загроза українським АЕС від окупантів досі зберігається

Фото ілюстративне / Pixabay

У цю трагічну дату станцію відвідає голова МАГАТЕ Рафаель Гроссі, він очолить місію агенції із запобігання ядерної аварії в ході війни в Україні й прибуде на майданчик ЧАЕС.

Однак одна з найбільших станцій ЗАЕС залишається під окупацією з 4 березня. Ворог продовжує вдаватися до ядерного тероризму, розмістивши склад боєприпасів на майданчику станції. 26 квітня дві крилаті ракети ворога пролетіли на низькій висоті над майданчиком Запорізької АЕС у напрямку Запоріжжя. 25 квітня 2022 року над водоймою-охолоджувачем Хмельницької АЕС були зафіксовані дві крилаті ракети, випущені російськими військовими, які летіли в бік Здолбунівського району.

"Проліт ракет на низькій висоті безпосередньо над майданчиком ЗАЕС, де розташовані 7 ядерних установок з величезною кількістю ядерного матеріалу, створює величезні ризики. Адже ракети можуть влучити в одну чи кілька ядерних установок, а це загрожує ядерною та радіаційною катастрофою всьому світові", — наголосив керівник ДП "НАЕК "Енергоатом" Петро Котін.

За добу 25 квітня в Запорізькій області радіаційний фон в межах норми.

Енергоблоки Південноукраїнської АЕС, Рівненської АЕС, Хмельницькій АЕС працюють в штатному режимі згідно з вимогами  регламентів та експлуатаційної документації.

Як повідомляв портал "Коментарі", окупанти обстріляли п'ять станцій УЗ, в управлінні АТ "Укрзалізниця" повідомили про жертви.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/energoatom_ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини