Головна Новини Суспільство події 12 січня температура в Україні почне знижуватися
commentss НОВИНИ Всі новини

12 січня температура в Україні почне знижуватися

Невеликий сніг з дощем можливий в західних, а також Вінницькій, Житомирській та Київській областях. Вночі в Одеській, а вдень - в Херсонській і Запорізькій областях очікується мокрий сніг. На більшій частині території України, окрім північних і центральних областей, на дорогах можлива ожеледиця

12 січня 2021, 07:10
Поділіться публікацією:

Сьогодні в Україні очікується переважно суха, але хмарна і холодна погода.

12 січня температура в Україні почне знижуватися

Фото: unian.net

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Так, синоптики невеликий мокрий сніг прогнозують лише на півдні Одеської області, вдень також у Приазов'ї. У південно-східній частині, західних та місцями північних областях на дорогах ожеледь. Вітер переважно південний (на півдні країни — східний), 5-10 м / с. Температура вночі 2-7 ° морозу, вдень від 3 ° морозу до 2 ° тепла. У північних областях.

Хмарно, без істотних опадів. Вітер південний, 5-10 м / с. Температура повітря вночі -5 ...- 2 ° С, вдень -2 ... 1 ° С.

На сході України хмарно, без опадів. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -5 ...- 2 ° С, вдень -1 ... 2 ° С. У південних областях хмарно, мокрий сніг. Вітер східний, 7-12 м / с. Температура повітря вночі -4 ...- 1 ° С, вдень -1 ... 2 ° С. Сонце зійде о 7:54, а зайде о 16:18. Тривалість дня складе 8 г. 24 хв.

У Києві у вівторок буде без істотних опадів. Вітер переважно південний, 5-10 м / с. Температура вночі 2-4 °, вдень 0-2 ° морозу. 12 січня в народному календарі — Мучениці Онисії, яку в народі називали  Порізуха. У цей день різали худобу, примовляючи: "Кабанця або свинку до Васильєва вечорка". В цей була така прикмета-приказка: "До дня Онисії — холоди над землею повисли".

Нагадаємо, в неділю, 10 січня, на всій території України очікуються невеликі заморозки. Про похолодання і його причини на своїй сторінці в Facebook розповіла український синоптик Наталія Діденко. В першу чергу над територією нашої держави найближчі кілька діб пануватиме антициклон під назвою Азорський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.meteoprog.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини