Головна Новини Суспільство події 70-річну зірку Instagram ув’язнили за танці
commentss НОВИНИ Всі новини

70-річну зірку Instagram ув’язнили за танці

В Ірані засудили 70-річного чоловіка за танці в Instagram. Тепер він має відбути рік у в'язниці.

17 грудня 2023, 13:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

70-річний торговець рибою Садег Багері в Ірані став зіркою Instagram. Щоб зняти повсякденну рутину він періодично танцював та співав біля свого прилавка, а люди знімали на відео дії продавця. Однак тепер його ув'язнили за "порушення суспільної моралі".

70-річну зірку Instagram ув’язнили за танці

Садег Багері танцює на іранському ринку. Фото з відкритих джерел

Танці та народні пісні у виконання Садега Багері викликали захват у покупців на ринку в портовому місті Рашт. Відео з продавцем невдовзі стали вірусними та поширились у соціальних мережах. Однак іранська поліція поклала край танцям 70-річного чоловіка.

Виявилось, що поліція арештувала самого Садега Багері, а також інших осіб, які викладали відео з продавцем в Instagram. Іранські слідчі отримали доступ до облікових записів та видалили весь контент опублікувавши повідомлення, що діяльність сторінок припинено через "кримінальний контент".

Заступник начальника поліції генерал Хоссейн Хасанпур прокоментував ситуацію та заявив місцевим ЗМІ, що танці Багері та відео з ним у соціальних мережах порушили "суспільну мораль" та "норми".

Однак такі дії поліції викликали обурення в іранців, які вирішили показати свої протестні настрої та почали публікувати відео з танцями в іранських парках, вулицях під ті ж мелодії, що й танцював торговець рибою. Інші іранці скаржаться у своїх соцмережах, що влада ув’язнила 70-річного чоловіка, тоді як не звертає уваги на посадовців того ж міста, які залучені до сексуальних скандалів та знаменитостей, які своїм життям явно суперечать встановленим суспільним "нормам моралі". 

Попередньо відомо, що поліція ув’язнила чоловіка за танці на 12 місяців.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський розповів про багато повідомлень, які надсилав Ірану.

Також "Коментарі" писали, що в Ірані засудили до смертної кари професійного футболіста.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини