Головна Новини Суспільство події Кузін розповів з якою з церков не вдається знайти розуміння необхідності вакцинації
commentss НОВИНИ Всі новини

Кузін розповів з якою з церков не вдається знайти розуміння необхідності вакцинації

Кузін назвав церкву однією із причин низької вакцинації від COVID

29 жовтня 2021, 12:42
Поділіться публікацією:

Однією з ключових причин низьких темпів вакцинації у деяких регіонах є позиція релігійних лідерів у громадах. Через те, що вони публічно виступають проти вакцинації в громадах, фіксуються спалахи захворюваності на коронавірус. Як повідомляє портал "Коментарі", про це головний санітарний лікар Ігор Кузін заявив в інтерв'ю виданню "Гордон".

Кузін розповів з якою з церков не вдається знайти розуміння необхідності вакцинації

Ігор Кузін - фото телеканалу "Зік"

У МОЗ зазначають, в Україні є 30 проблемних територіальних громад, де продовжує зростати захворюваність на коронавірус. В основному нові кейси захворюваності фіксуються на великих підприємствах, де більшість працівників не вакциновано. Також осередки інфікування виникають через те, що громадяни не дотримуються протиепідеміологічних заходів.

Ігор Кузін називає ще однією великою проблемою – позицію релігійних лідерів, які привселюдно закликають парафіян не вакцинуватися. Санлікар підкреслив, що після таких проповідей дуже складно дискутувати з людьми про важливість вакцинації, бо вони вже почули від духовних наставників інформацію про шкоду вакцинації.

Кузін зазначив, що МОЗ не має проблем у питанні вакцинації із Всеукраїнською радою церков та релігійними організаціями. Більшість із них підтримують усі заходи щодо вакцинації і є порозуміння.

При цьому головний санлікар визнав, що є деякі складнощі з розумінням необхідності вакцинації з УПЦ МП. Поки що знайти порозуміння із представниками цієї церкви проблематично.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кузін розповів, що робити тим, хто придбав підроблений сертифікат, але тепер надумав вакцинуватися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини