Головна Новини Суспільство події Кузін розповів, в якому випадку вдасться перенести локдаун з листопада на грудень-січень
commentss НОВИНИ Всі новини

Кузін розповів, в якому випадку вдасться перенести локдаун з листопада на грудень-січень

У листопаді Україна може наблизитися до червоної зони епідеміологічної небезпеки, тоді можуть ввести і локдаун

26 серпня 2021, 22:05
Поділіться публікацією:

"Червона зона" епідеміологічної ситуації може накрити Україну вже в листопаді. Як передає видання "Коментарі", таку думку в інтерв'ю "BBC News Україна" висловив головний санітарний лікар країни Ігор Кузин.

Кузін розповів, в якому випадку вдасться перенести локдаун з листопада на грудень-січень

Локдаун Фото: Слово і діло

Ігор Кузин зазначив, якщо нинішній сценарій вдасться реалізувати, то швидше за все в листопаді можна очікувати новий локдаун. У той же час головний санітарний лікар зазначив, що єдиний вихід уникнути загальнонаціонального карантину в кінці цієї осені, якщо українці будуть активно робити щеплення, будуть дотримуватися всіх епідеміологічних норм. В такому випадку карантин можна буде перенести на грудень-січень або ж і зовсім уникнути його.

Головний санлікар зазначив, в питанні чи вводити карантин, чи ні — останнє слово за місцевою владою, однак все залежить від кількості нововиявлених кейсів на коронавірус, від кількості заражень і госпіталізацією. Якщо ці показники будуть зашкалювати, то центральна влада введе карантин на загальнонаціональному рівні, навіть не цікавлячись позиція місцевої влади. Ігор Кузин не став прогнозувати, який з регіонів першим потрапить в "червону зону", де почне діяти ряд обмежень. За сьогоднішньою інформацією погіршення ситуації є в східних і західних регіонах, але тенденція до зростання захворюваності вже простежуються. В середньому в день в кінці нинішнього місяця фіксувалося по 1500 нових хворих. Для порівняння в минулому місяці в кілька разів менше. З ростом нових заражень зростає і кількість госпіталізацій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Ігор Кузин запевнив, що локдауна в вересні не буде.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини