Головна Новини Суспільство події Кривава траса: в Укравтодорі назвали дорогу, де найчастіше трапляються смертельні аварії
commentss НОВИНИ Всі новини

Кривава траса: в Укравтодорі назвали дорогу, де найчастіше трапляються смертельні аварії

З початку 2020 року в аваріях на українських дорогах загинуло майже півтори тисячі людей

6 серпня 2020, 03:35
Поділіться публікацією:

В "Укравтодорі" розповіли, де в Україні відбувається найбільше смертельних ДТП. Серед аварійно-небезпечних доріг найбільше людей загинуло в 2020 році на трасі "Київ-Харків-Довжанський". Про це повідомила на сторінці в Facebook прес-служба компанії.

Кривава траса: в Укравтодорі назвали дорогу, де найчастіше трапляються смертельні аварії

Оформлення ДТП. Фото: zr.ru

За сім місяців 2020 року в Україні вже відбулося понад 72 тисячі різних дорожньо-транспортних пригод. Багато з них були смертельними. На українських дорогах за цей час загинули 1482 людини.

"Майже дві третини всіх ДТП по Україні відбулося з двох причин. Перша — це порушення правил маневрування (загинуло 234 людини, постраждали — 3 037). Друга — перевищення швидкості (загинуло 729 осіб, постраждали — 5 090)", — йдеться в повідомленні "Укравтодору".

Що цікаво, серед найбільш смертельно-небезпечних доріг виявилися ті, які були побудовані відносно недавно або ж капітально відремонтовані. Мовляв, якісні траси дозволяють водіям їхати зі швидкістю, яка набагато вища гранично допустимої.

"Деякі з цих доріг вже комфортні для руху, але ще не мають правильної розмітки або бар'єрної огорожі. Тому на відремонтованих ділянках дороги потрібно не розганятися, а навпаки бути гранично уважними", — закликають в "Укравтодорі".

А от найбільш смертельно-небезпечною виявилася в 2020 році траса М-03 "Київ-Харків-Довжанський". За 7 місяців тут загинули 44 людини і це рекорд серед всіх українських доріг.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Дніпропетровській області нацгвардійці влаштували смертельну аварію в Дніпропетровській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини