Головна Новини Суспільство події Кремль знову пригрозив США за постачання озброєння Україні, а також звинуватив НАТО у тиску на Київ
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль знову пригрозив США за постачання озброєння Україні, а також звинуватив НАТО у тиску на Київ

Росія надіслала Сполученим Штатам офіційну дипломатичну ноту із попередженням

15 квітня 2022, 14:55 comments8140
Поділіться публікацією:

Цього тижня США отримали від РФ офіційну дипломатичну ноту з попередженням про те, що постачання США та іншими країнами НАТО "найчутливіших" систем озброєнь в Україну можуть призвести лише до посилення ескалації, що може призвести до "непередбачуваних наслідків". Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє рейтингове видання "The Washington Post", з посиланням на копію документа.

Кремль знову пригрозив США за постачання озброєння Україні, а також звинуватив НАТО у тиску на Київ

Кремль. Фото: з відкритих джерел

Таким чином можна говорити про те, що в Москві дуже болісно відреагували на рішення США збільшити військову допомогу Україні, зокрема вирішивши постачати важке озброєння. Дипломатичну ноту Кремль надіслав Білий дім 12 квітня, коли з'явилася інформація про новий пакет військової допомоги для України.

Говорячи про новий пакет допомоги для України президент США заявив, що нова зброя, яку отримає Київ, допоможе стримати масований наступ російських військ на Донбасі.

Як у посольстві РФ у США, так і в Держдепі США від коментарів із цього приводу відмовилися. Але, виходячи з тексту листа, який Москва адресувала Вашингтону, найбільше Кремль непокоїть постачання в Україну реактивних систем залпового вогню, хоча раніше ніде не говорилося, що США разом із союзниками по НАТО постачали таке озброєння в Україну. У Росії звинуватили США та союзників у тому, що Вашингтон передає зброю до рук радикалів та екстремістів. Також у РФ звинуватили країни НАТО, які, на думку офіційної Москви, мають вплив на Київ, який відмовляється від конструктивних переговорів із Росією.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти в ексклюзивному інтерв'ю розповіли, чому після потоплення "Москви" стало зрозуміло, що Росія приречена на поразку в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини