Головна Новини Суспільство події Країна НАТО перекидає до кордону з Україною ППО: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Країна НАТО перекидає до кордону з Україною ППО: подробиці

Румунія зміцнює захист кордону

29 вересня 2023, 17:40 comments6362
Поділіться публікацією:

Румунія перекидає засоби ППО ближче до селищ, що розташовані через річку від України, а також збільшує кількість військових спостережних пунктів та патрулів у цьому районі. Як передає портал "Коментарі", про це "Reuters" розповіли два високопоставлені джерела в оборонних відомствах. За їхніми словами, падіння уламків дронів у Румунії наголошують на небезпеці непорозуміння або навіть найгіршого розвитку подій між Росією та НАТО.

Країна НАТО перекидає до кордону з Україною ППО: подробиці

Румунія Фото з відкритих джерел

У селищі Плауру, розташованому за кількасот метрів від українського Ізмаїла, вже збудували два бомбосховища. Жителів прилеглих районів сповіщають про атаки дронів на Україну телефонами. При цьому мер комуни Сеаталчі Тудор Чернега каже, що поганий прийом мобільного зв'язку впливає на їх ефективність.

Джерела видання в оборонному відомстві заявили, що їм не відомо жодного випадку, коли "цілком справні" російські безпілотники потрапляли в повітряний простір Румунії. За їхніми словами, три відомі випадки "не були пов'язані з вибухівкою".

Повідомлялося, що на території країни неодноразово падали російські безпілотники, проте румунська влада довгий час заперечувала це. На початку вересня вони визнали, що виявили уламки дрону у районі Плауру.

Нещодавно Міноборони Румунії повідомило, що близько 100 американських військовослужбовців і чотири винищувачі F-16 прибули на авіабазу Борча, розташовану за 150 км на південь від Ізмаїлу.

Крім того, країна розширила безпольотну зону вздовж ділянки кордону з Україною до 30 км усередині Румунії та до висоти 4000 м.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський заявив, що плануються потужні заходи щодо посилення держави за дні вересня, а також йде робота над змістовним наповненням жовтня і листопада. За словами глави держави, Україна отримає більші можливості для свого захисту. Які очікування від жовтня на всіх фронтах (військовий, у внутрішній та зовнішній політиці, економіці)? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини