Головна Новини Суспільство події Країна-агресор не матиме залізничного сполучення з Європою, - Укрзалізниця
commentss НОВИНИ Всі новини

Країна-агресор не матиме залізничного сполучення з Європою, - Укрзалізниця

УЗ закликає міжнародні асоціації та співтовариства зупинити співпрацю з рф та рб

27 березня 2022, 14:02
Поділіться публікацією:

З понеділка, 28 березня, буде зупинено рух поїздів між країною-агресором та європейськими державами, який відбувався через територію Фінляндії. Про це повідомляє прес-служба АТ "Укрзалізниця".

Країна-агресор не матиме залізничного сполучення з Європою, - Укрзалізниця

Фото ілюстративне / Pixabay

Влада Фінляндії ухвалила рішення про скасування залізничного пасажирського та вантажного сполучення з рф. 27 березня фінський оператор здійснює останні рейси до Санкт-Петербургу.

"Ми продовжували експлуатувати поїзди Allegro відповідно до інструкцій влади, щоб забезпечити доступ до Фінляндії для фінів. Протягом цих тижнів люди, які хотіли виїхати з Росії, встигли покинути країну", — сказав старший віце-президент з обслуговування пасажирів VR Топі Сімола.

Однак "Укрзалізниця" написала лист до членів Організації співробітництва залізниць щодо скасування перевезень з росією та білорусю, виключення їх представників з міжнародних організацій, позбавлення їх права впливати на будь-які рішення, припинити взаємодію з їх перевізниками. Ініціатива УЗ знайшла прихильників в Альянсі нових учасників пасажирських перевезень у Брюсселі ALLRAIL. "Укрзалізниця"  закликає також закрити залізничне сполучення між Китаєм та Польщею, що проходить через рф і білорусь.

"Вже з завтрашнього дня росія не матиме пасажирського залізничного сполучення з країнами ЄС. Фінляндія закриває пасажирське сполучення для рф, а весь рух залишався саме через них. Крім цього Фінляндія призупиняє й прямі вантажні залізничні перевезення з рф. Це важлива, але все ще часткова перемога. Залишається транзитний маршрут між Китаєм та Польщею, який проходить через росію та білорусь. Тому вкрай важливо розпочату блокаду довести до логічного завершення", — написав екс-міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Як повідомляв портал, "Укрзалізниця" заявила про націоналізацію кількох тисяч російських вагонів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини