Головна Новини Суспільство події Кожен літр - фальсифікат: в Україні продають продають підроблений алкоголь
commentss НОВИНИ Всі новини

Кожен літр - фальсифікат: в Україні продають продають підроблений алкоголь

Сірий ринок підакцизних товарів в Україні стрімко зростає

4 серпня 2021, 18:50
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Підроблений алкоголь в Україні не є великою рідкістю. Кожен літр міцних алкогольних напоїв — це фальсифікат. Таку заяву зробив глава комітету з питань податкової, фінансової та митної політики Данило Гетманцев.

Кожен літр - фальсифікат: в Україні продають продають підроблений алкоголь

В Україні продають підроблений алкоголь. Фото з відкритих джерел

За словами політика, з кожного другого літра не сплачується акциз. На сьогодні навіть в столиці можна відшукати магазини, де наливають спиртне "на розлив", що є забороненим.

В інтернеті також можна знайти оголошення про продаж міцного алкоголю цілими тетрапаками. Гетманцев відзначив, що в таких випадках кожен другий літр є нелегальним. За нього не платять акциз.

Що стосується якості такого алкоголю, то гарантувати його, звичайно ж, ніхто не може. Політик підкреслив, що зараз в країні чи не найгірша за багато років ситуація, що стосується продажу фальсифікату. Це стосується, до речі, і тютюнових виробів. Зараз сірий ринок підакцизних товарів стрімко зростає, що є не дуже райдужним фактом.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало про те, що українцям продають фальсифікат молока. До цього популярного продукту можуть додавати навіть і перероблений курячий жир і гідрогенізовані жири. Глава правління ГО "Споживча довіра" Олена Куликова розповіла, де найчастіше можна зустріти підроблений товар. Детальніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті.

Також портал "Коментарі" повідомляв про те, що в Україні продають близько 70% неякісного масла. Експерти розповіли, як правильно вибирати вершкове масло, щоб не попастися на підробку. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини